Autonieuws

Curryworst van Volkswagen

Volkswagen's meest verkochte product in 2017 is...

... inderdaad, een curryworst. Ondanks de miljoenen auto's die het maakt is de curryworst het meest geproduceerde product van de Duitse multinational.

Volkswagen's meest verkochte product in 2017 is...
Volkswagen is, als groep, de grootste autobouwer ter wereld. Zelfs een uitstootschandaal stond dat niet in de weg. Maar de auto is niet het meest succesvolle product van VW. Dat is de curryworst. Afgelopen jaar maakte Volkswagen er zo maar eventjes 6,8 miljoen stuks van. Meer dan er auto's met het VW-logo werden gemaakt. En het waren er ooit zelfs meer. Een paar jaar geleden draaiden de beenhouwers van het bedrijf er nog 7,2 miljoen van. VW maakt de worsten sinds 1973 en dat betekent dat ze nu precies 45 jaar in de catalogus staan.

Catalogus

Ja, catalogus. Je leest het goed. De curryworsten hebben zelfs een onderdeelnummer - 199 398 500 A. Oorspronkelijk werden ze gemaakt voor de cafetaria's en eetgelegenheden van het bedrijf, maar inmiddels vind je ze in Duitsland ook in supermarkten. En plaatselijke dealers delen ze soms uit aan klanten.

De curryworst van VW is er één van de betere. Normale curryworsten hebben een vetpercentage van zo'n 35%, maar die van het Duitse automerk bevat niet meer dan 20% vet.
Hans Winter
Door Hans Winter
Volkswagen's meest verkochte product in 2017 is...
Volkswagen's meest verkochte product in 2017 is...

Mis geen belangrijk autonieuws meer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en wij zorgen ervoor dat je altijd weet wat er speelt. Zo mis je geen belangrijk autonieuws meer.

Zoeken

Merk- & modeldossiers