Autonieuws

Volkswagen's meest verkochte product in 2017 is...

... inderdaad, een curryworst. Ondanks de miljoenen auto's die het maakt is de curryworst het meest geproduceerde product van de Duitse multinational.

Volkswagen is, als groep, de grootste autobouwer ter wereld. Zelfs een uitstootschandaal stond dat niet in de weg. Maar de auto is niet het meest succesvolle product van VW. Dat is de curryworst. Afgelopen jaar maakte Volkswagen er zo maar eventjes 6,8 miljoen stuks van. Meer dan er auto's met het VW-logo werden gemaakt. En het waren er ooit zelfs meer. Een paar jaar geleden draaiden de beenhouwers van het bedrijf er nog 7,2 miljoen van. VW maakt de worsten sinds 1973 en dat betekent dat ze nu precies 45 jaar in de catalogus staan.

Catalogus
Ja, catalogus. Je leest het goed. De curryworsten hebben zelfs een onderdeelnummer - 199 398 500 A. Oorspronkelijk werden ze gemaakt voor de cafetaria's en eetgelegenheden van het bedrijf, maar inmiddels vind je ze in Duitsland ook in supermarkten. En plaatselijke dealers delen ze soms uit aan klanten.

De curryworst van VW is er één van de betere. Normale curryworsten hebben een vetpercentage van zo'n 35%, maar die van het Duitse automerk bevat niet meer dan 20% vet.

Gerelateerde artikelen

Volkswagen komt niet opdagen voor eigen recordpoging

Autonieuws
Volkswagen komt niet opdagen voor eigen recordpoging
> Artikel lezen

Volkswagen T-Cross zo goed als naakt door de straat

Spyshots
> Artikel lezen

Volkswagen Up! GTI zegt geen nee tegen extra pit

Tuning & styling
> Artikel lezen

Volkswagen aast nu ook op Bonneville-record

Autonieuws
> Artikel lezen

Doek valt voor Fiat Punto, alsook Volkswagen Beetle

Autonieuws
> Artikel lezen

Clamping-camper: Volkswagen Grand California

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.