Autonieuws

Citroën C3

Citroën update de C3

Citroën heeft de C3 een lichte facelift gegeven. Naast wijzigingen aan de binnen- en buitenkant heeft Citroën ook een nieuwe dieselmotor in de C3 geplaatst. Het betreft een 110 pk sterke 1.6 HDi.

Citroën update de C3
Aan de buitenkant heeft Citroën onder andere de voorbumper veranderd. Ook heeft de vernieuwde C3 een nieuwe grille met een groter logo gekregen. Aan de achterkant heeft de C3 nieuwe lichten met een middengedeelte van helder glas. Verder heeft de auto een reeks nieuwe lichtmetalen velgen en wieldoppen gekregen.
 
Interieur
Het interieur van de C3 heeft eveneens een facelift ondergaan. Het dashboard is opnieuw vormgegeven en leverbaar in nieuwe kleurencombinaties. Ook het instrumentarium werd geheel vernieuwd waarbij de informatie over snelheidsregeling en snelheidsbegrenzer werd geïntegreerd, alsmede een ruim bemeten LCD-display en een goed afleesbare toerenteller. Bij de sportievere benzine-uitvoeringen geeft een LED aan wanneer het maximumtoerental is bereikt.
 
Parkeerhulp beschikbaar
Ook de uitrusting van de C3 is aangepast. Voor modeljaar 2006 is een snelheidsbegrenzer leverbaar. Ook kan Citroën elektrisch inklapbare buitenspiegels, een elektronische parkeerhulp, automatisch inschakelende koplampen en een handsfree systeem leveren. Dit handsfree-systeem werkt mee bluetooth-techniek.
 
1.6 HDi met 110 pk
Belangrijkste nieuws van de facelift is de komst van de 1.6 liter dieselmotor. Deze 1.6 16v HDi levert 110 pk en heeft een maximaal koppel van 240 Nm bij 1.750 toeren per minuut. De C3 1.6 HDi wordt standaard gelevert met een roetfilter. Het verbruik de 1.6 HDi bedraagt 4,5 liter per 100 km.
 
Verbeterde rij-eigenschappen
Naast de nieuwe motor is er nog meer technische nieuws te melden. Zo krijgt elke C3 het nieuwe elektrische stuurbekrachtigingsysteem mee. Dit systeem zorgt ervoor dat de mate van bekrachtiging voortdurend afgestemd wordt op de snelheid van de auto. Naast deze aanpassing krijgen de 1.6 HDi, de C3 VTR en alle C3-versies met 16 inch velgen extra sportieve afstelling mee. Dit bestaat onder andere uit een stijvere afstelling van de voorvering, een sterkere vorkophanging en zwaardere stabilisatorstangen.
Redactie
Door Redactie
Citroën update de C3
Citroën update de C3

Mis geen belangrijk Citroën-nieuws meer

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en mis geen enkel nieuws meer van jouw favoriete merk.

Zoeken

Merk- & modeldossiers