Autonieuws

Terugkeer Toyota Supra officieel aangekondigd

Hoewel het al een paar jaar in de lucht hing, met dank aan een conceptcar en diverse spyshots, is het altijd fijn wanneer een merk de nabije komst van een nieuw model ook daadwerkelijk bevestigd. En dat heeft Toyota zonet gedaan rond een nieuwe Supra. In Genève gaat he doek er af!

De bekendmaking gaat simultaan met het uitsturen van een eerste teaser van de nieuwe Toyota Supra. De afbeelding schijnt het licht bovenal op een fikse achtervleugel en een 'double bubble'-dak, twee details die meteen doen denken aan de FT-1 uit 2014, een spectaculaire conceptcar waarvan altijd werd gehoopt dat die auto een inspiratiebron voor een eventuele nieuwe Supra zou zijn. Wel, hierbij het vrijwel zekere antwoord daarop. De overeenkomsten tussen deze teaser en de bilpartij van de FT-1 zijn namelijk treffend.

Raceversie
Overigens moet je je verwachtingen wel een beetje temperen (of juist niet), want de Supra die de Japanners op de autoshow in Zwitserland tonen zou de raceversie zijn. Het straatlegale model is zeer waarschijnlijk minder uitbundig. Meer in lijn met de prototypes die reeds de revue zijn gepasseerd.

BMW Z4
Over prototypes gesproken. Zoals al langer bekend is de nieuwe Toyota Supra parallel aan de nieuwe BMW Z4 ontwikkeld. Die laatste heeft z'n derivaat uit deze samenwerking al voorgesteld, de Japanners volgen dus over een kleine maand in Genève. Zeer zeker een interessant moment, want naar technische specificaties is het nog altijd gissen.

Gerelateerde artikelen

Laat dit alsjeblieft de Toyota Supra zijn!

Autonieuws
Smeekbede: laat dit alsjeblieft de Toyota Supra-opvolger zijn!
> Artikel lezen

Spyshots: Toyota geeft Supra de sporen op de Nordschleife

Spyshots
Spyshots: Toyota geeft Supra de sporen op de Nordschleife
> Artikel lezen

Nieuwe Toyota Supra treedt in de voetsporen van de 2000GT

Spyshots
> Artikel lezen

Technische details Toyota Supra op straat

Autonieuws
Technische details Toyota Supra op straat
> Artikel lezen

Gelekt: nieuwe Toyota Supra is een helleveeg!

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.