Autonieuws

Supercar-roadtrip loopt in de kreukels en papieren

Dat een ongeluk in een klein hoekje zit, zeker wanneer er veel pk's in het spel zijn in combinatie met slechte weersomstandigheden, bleek onlangs in Colombia. Een McLaren 650S, Porsche Boxster S en Mercedes-AMG GT S werden daar in één keer afgeschreven.

Wat naar verluidt begon als een gezellige, onvergetelijke roadtrip met een kleurrijk pluimage aan snelle bolides, eindigde in een levenslange nachtmerrie. De Mclaren 650S, Porsche Boxster S en AMG GT S waren kennelijk the leaders of the pack, in de achtervolging onder andere een R8 Spyder en een zwikje 911's. Uiteraard lag het tempo hoog. Ondanks de (behoorlijk) vochtige omstandigheden. En toen ging het mis. Goed mis.

Toyota
Hoewel de precieze oorzaak verre van duidelijk is, zou een Toyota Land Cruiser Prado een zekere rol hebben gespeeld bij wat nu al de duurste autocrash van de maand is waarschijnlijk. Of het de Mclaren, Boxster of AMG betrof is onbekend, één van het trio raakte de Japanse terreinbeul sowieso als eerste. Dat gebeurde op de weg tussen Villapinzon en Choconta, dat de Colombiaanse hoofdstad Bogota met de plaats Tunja in de Andes verbindt.

Uitgeknipt

Toen de stof eenmaal was opgewaaid, werd snel duidelijk dat er een nieuwwaarde van minstens een half miljoen in één keer in rook was opgegaan. Alle slachtoffers moesten door de brandweer uit hun auto's geknipt worden, waarna ze haast maakten naar het ziekenhuis. Volgens de doctoren zijn de bestuurders, in tegenstelling tot hun auto's, gelukkig nog wel op te lappen.

Gerelateerde artikelen

Eerste details vernieuwde Kia Sportage

Autonieuws
> Artikel lezen

Ferrari heeft een nieuwe one-off: de SP38

Autonieuws
> Artikel lezen

Het grote samenstellen van de RR Cullinan kan beginnen!

Autonieuws
> Artikel lezen

Je hoeft geen Ferrari te rijden om te profiteren van de nieuwe Shell V-Power

Autonieuws
Shell V-Power / Ferrari
> Artikel lezen

Nieuwe BMW 3-serie verliest camouflage

Spyshots
Nieuwe BMW 3-serie verliest camouflage
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.