Autonieuws

Audi Q7

Primeur: Audi Q7 Hybride Concept

Audi introduceert op de IAA in Frankfurt hun eerste hybride auto. Op basis van de Q7 heeft Audi een conceptcar ontwikkeld met hybride-aandrijving. Hiermee komt Audi met een concurrent voor de Lexus RX400h.

Primeur: Audi Q7 Hybride Concept
Onder de motorkap van de Q7 liggen twee motoren. Eén 350 pk sterke 4.2 liter V8 FSI motor met een koppel van 440 Nm én een elektromotor met 44 pk en een koppel van 200 Nm. In combinatie met de zestraps-automaat en het Quattro vierwielaandrijvingsysteem van Audi schiet de Q7 Hybride in 6,8 seconden naar de 100 km/h. De tussensprint van 80 naar 120 km/h doet de SUV in slechts 7 seconden. Ondanks deze verbluffende prestaties en het hoge gewicht van de auto - de Q7 Hybride weegt 2.410 kilo - geeft Audi een verbruik op van ´slechts´ 12,0 liter per 100 kilometer.  
 
NiMH accu’s
De elektromotor haalt z´n vermogen uit de NiMH accu’s die in een ruimte onder de bagageruimte verstopt zitten. Ook draaien alle elektrische systemen van de auto op deze accu’s. Wanneer er niet zoveel vermogen nodig is, laden de accu’s weer op via de benzinemotor. Is de snelheid lager dat 30 km/h, dan kan de auto volledig op de elektromotor rijden. In totaal weegt de Q7 Hybride 140 kg meer dan zijn gewone broer.
 
Zonnepanelen
Nog een leuke noviteit van de Q7 Hybride Concept is zijn dak. Hierin zitten namelijk een aantal zonnepanelen. Die zorgen ervoor dat de bestuurder een aantal minuten voordat hij weg gaat de auto de opdracht kan geven om het interieur alvast te laten afkoelen. Als het nodig is kan de auto zelfs extra energie uit accu’s van het hybride systeem halen.
Redactie
Door Redactie

Mis geen belangrijk autonieuws meer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en wij zorgen ervoor dat je altijd weet wat er speelt. Zo mis je geen belangrijk autonieuws meer.

Primeur: Audi Q7 Hybride Concept
Primeur: Audi Q7 Hybride Concept
Primeur: Audi Q7 Hybride Concept

Zoeken

Merk- & modeldossiers