Autonieuws

Cabrio pickup: Skoda Yeti

De Yeti werd gepresenteerd op de Autosalon van Genève in maart van dit jaar. Op de IAA in Frankfurt presenteerde Skoda een nieuwe variant van de Yeti. Deze Yeti conceptcar is een cabriovariant van de eerder gepresenteerde conceptcar.

Dat een groot deel van de autofabrikanten het imago van hun producten wil verjongen blijkt wel uit deze conceptcar. Skoda wil hiermee een jonge en actieve doelgroep aanspreken. De Yeti heeft volgens Skoda bewust een vriendelijk design gekregen. Zij willen laten zien dat een auto voor jonge mensen niet laag en sportief hoeft te zijn.
 
Stalen en stoffen dak
Het meest opvallende aan de Yeti conceptcar is zijn dakconstructie. Deze bestaat gedeeltelijk uit een hard dak en gedeeltelijk uit een stoffen (canvas) dak. Het dak is ontwikkeld in samenwerking met specialist Karmann. Bestuurder en passagier van de Yeti kunnen open rijden door het hardtop dak te verwijderen. Het witte dak loopt van de A- tot de B-stijl en kan worden opgeklapt, waarna het kan worden opgeborgen onder de vloer van de bagageruimte. Het achterste deel van het dak bestaat uit een stoffen gedeelte. Dit gedeelte kan worden opgevouwen waardoor de Yeti wordt omgetoverd tot een pickup. Wanneer zowel het stalen als het stoffen dak wordt opgeborgen is de Yeti een cabriolet.
 
Uitneembare geluidsinstallatie
In het interieur heeft Skoda gebruik gemaakt van materialen die ook terug te vinden zijn in de kledingindustrie. In het bijzonder materiaal van sportkleding is volgens Skoda prima geschikt om te gebruiken in een dergelijke auto. Om toegang te krijgen tot de bagageruimte kan de klep naar beneden worden geopend (zoals dat bij een pickup het geval is). Het knopje om de achterklep te openen is verwerkt in de ‘o’ van Skoda, zoals we dat ook kennen van de Peugeot 607. Om meer bagageruimte te krijgen kunnen de achterste twee stoelen worden opgeklapt. Uniek is de geluidsinstallatie in de Yeti. Deze is uitneembaar en daardoor ook te gebruiken als gettoblaster.
 
Toekomstvisie
Deze Yeti is de derde conceptcar van Skoda sinds korte tijd. Eerder al presenteerde de Tsjechische fabrikant de Roomster en de gesloten versie van de Yeti. Skoda laat dan ook weten dat deze conceptcars ons een blik in de (nabije) toekomst van Skoda gunnen. Grote kans dus dat één van deze conceptcars in de toekomst in productie zal worden genomen.

Gerelateerde artikelen

Vernieuwde Skoda Superb zo goed als naakt

Spyshots
> Artikel lezen

Skoda Vision X: voorproefje van de nieuwe Yeti

Autonieuws
Skoda Vision X: voorproefje van de nieuwe Yeti
> Artikel lezen

Skoda Sunroq: cabrio-SUV met vier deuren

Autonieuws
Skoda Sunroq: cabrio-SUV met vier deuren
> Artikel lezen

Nog een SUV erbij voor Skoda: de Kamiq

Autonieuws
> Artikel lezen

Bescheiden facelift voor Skoda Fabia (Combi)

Autonieuws
Bescheiden facelift voor Skoda Fabia (Combi)
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.