Autonieuws

Ford Mustang Bullitt

Ford Mustang Bullitt: brullend eerbetoon aan Steve McQueen

De legendarische Ford Mustang Bullitt is in Detroit eindelijk onthuld. De Amerikanen beloven een krachtpatser met minimaal 475 pk, dus ga er maar eens goed voor zitten.

Ford Mustang Bullit
De onthulling van de Mustang Bullitt zat er al aan te komen, 50 jaar na de première van de gelijknamige film van Steve McQueen. Kleindochter Molly mocht 'm presenteren in Detroit. In de basis is de Mustang Bullitt 'gewoon' een Mustang GT, maar dan net even wat dikker. Hij is uitgevoerd in de bekende kleur groen, terwijl alle badges en logo's verwijderd zijn.

Onder de kap

Onder de motorkap ligt nog steeds de 5.0 liter V8 die we kennen van de Mustang GT, maar voor de Bullitt is het vermogen opgeschroefd naar meer dan 475 pk. Zo zijn er nieuwe luchtinlaten gemonteerd en is ook de software strakker afgesteld. Ford belooft zoals gezegd minimaal 475 pk, dus met een beetje geluk wordt 'ie nog krachtiger.

De uitlaat wordt vervangen door een zwart exemplaar die ook wat meer herrie maakt. Ook de chromen accenten rond de grille, 19" aluminium velgen en de ramen dienen als hommage aan de Mustang-klassieker. Schakelen doe je natuurlijk met een echte versnellingspook, inclusief bal op de pook.

Moderne luxe

Je kunt de Mustang Bullitt zelf nog uitbreiden met een aantal pakketten, zoals het Electronics Package. Daarmee krijg je navigatie, een beter geluidssysteem en verschillende veiligheidssysteemen. Veder kun je kiezen voor een semi-actieve wielophanging, zwarte Recaro-stoelen en een stuur met Bullitt-logo.

De Ford Mustang Bullitt is leverbaar vanaf de zomer.
Jordy Stuivenberg
Door Jordy Stuivenberg
Ford Mustang Bullit
Ford Mustang Bullit
Ford Mustang Bullit
Ford Mustang Bullit
Ford Mustang Bullit
Ford Mustang Bullit
Ford Mustang Bullit
Ford Mustang Bullit
Ford Mustang Bullit
Ford Mustang Bullit

Mis geen belangrijk Ford-nieuws meer

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en mis geen enkel nieuws meer van jouw favoriete merk.

Zoeken

Merk- & modeldossiers