Autonieuws

PSA opent aanval op Renault Twizy

Niet Citroën, niet Peugeot of DS en zelfs geen Opel, maar PSA prijkt er op deze apart gestileerde, 3-wielige hybrideconcept. Wil het Franse autoconcern het leven zuur maken van de Renault Twizy?

En wij maar denken dat goedbedoelde maar gekke en nogal onpraktische stadsautootjes hun beste tijd wel hadden gehad nu de elektrische auto – in normaal formaat – definitief is doorgebroken. PSA, het moederbedrijf van Citroën, Peugeot, DS en Opel, denkt daar anders heel anders over. Samen met een handvol andere technologiebedrijven en financiële steun van de Europese Unie zet het juist vol in op karretjes als de PSA PHEV Tilting Light Vehicle Concept.

Overal neerzetten
In 'krappe' steden kan de guitige PSA-concept nog altijd zeker een uitkomst zijn. Het futuristisch ogende ding is immers niet langer dan 2,4 meter en slechts 85 centimeter breed. Oftewel, het formaat van twee achter elkaar geparkeerde boodschappenkarretjes. En daarvoor is eigenlijk overal wel een parkeerplekje te vinden. Zelfs in bijvoorbeeld het overdrukke en peperdure Amsterdam of Parijs.

Watervlug
Ondanks de uiterst compacte buitenmaten is de PSA Tilting Concept van alle voornaamste gemakken voorzien. Zitten doe je knus achter elkaar, zoals bij de Twizy, met eveneens plaats voor maximaal twee personen.

De aandrijving geschiedt door een hybride-unit, bestaande uit een 42 pk sterke 1-cilinderbenzine en twee elektromotoren. In de stad verricht dat laatste elektro-duo de arbeid om vaart te maken, daarbuiten ondersteunt de verbrandingsmotor. Tot een snelheid van 130 km/h, want daarna is de fut eruit.
Aan snelwegavonturen moet deze hybride-driewieler zich zodoende maar niet wagen, misschien. Niet in de laatste plaats vanwege de potentiële windgevoeligheid. Maar ook zal het niet helpen de beloofde 300 kilometer actieradius te halen.

Gerelateerde artikelen

Sodeknetter! Aston Martin propt V8 in Cygnet

Autonieuws
> Artikel lezen

Weg belastingvoordeel na 200.000ste Tesla

Autonieuws
> Artikel lezen

Toyota Supra ook op Goodwood nog altijd in een velletje

Autonieuws
Toyota Supra ook op Goodwood nog altijd in een velletje
> Artikel lezen

Aanschouw de Singer Porsche 911 DLS en kwijl

Autonieuws
> Artikel lezen

Maserati versterkt zich met Levante GTS

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.