Autonieuws

Lynk&Co 01 verkoopt 6.000 keer ruim binnen 2,5 minuut

Herinner je je de Lynk&Co 01 nog (denk gerust aan het Chinese equivalent van de Volvo XC40)? Dit kersverse (online) automerk van concern Geely, eveneens het moederbedrijf van het zojuist genoemde merk uit Zweden, introduceerde hiermee haar eerst model. En die blijkt meer dan uitstekend aan te slaan.

Een ge-rebadgede Volvo XC40, want dat dat is de 01 in grote mate, voor de helft van diens prijs; wie wil nu niet? In elk geval meer Chinese autokopers dan Lynk&Co kan bouwen in haar fabriek in Taizhou, waar allesbehalve toevallig ook de XC40 wordt geproduceerd. Voor de Aziatische markt dat wel, aangezien de 'Europese' XC40 in het Belgische Gent van de band rolt.

Gewiekste marketing
Afijn, we dwalen af. Terug naar de 01. Die is dus Chinees, maar Geely is niet van gister en zo snugger om 'm als een Europees product aan te prijzen. En dat werkt, want de gemiddelde Chinees is lyrisch over dingen die uit het Westen komen. Je ziet het aan het lijnenspel, maar ook aan het marketingmateriaal.

Op bijhorende, gelikte foto's zijn zelfs geen Chinees tekens te bespeuren en de 01 is netjes voorzien van Zweedse nummerplaten. Kennelijk helpt dat, evenals het moderne feit dat Lynk&C0 een grote nadruk legt op verkoop via internet. Een slimme strategie, want bij het openen van de orderboeken was het succes onmiddellijk meetbaar. Sterker, de 01 zou weleens goed kunnen zijn voor een verkooprecord. Niet zozeer qua aantallen, maar qua snelheid. De eerste 6.000 exemplaren waren namelijk al in 137 seconden vergeven!

En Europa?
Ja, dat komt ook aan de beurt. Lynk&Co wil in 2019 de eerste stappen op de Europese markt zetten. Een jaar later is het aan de VS. De prijs? Reken niet op de 20 mille die de 01 in China kost.

Gerelateerde artikelen

Aston Martin verkiest het luchtruim

Autonieuws
> Artikel lezen

Licence to build: LEGO James Bond Aston Martin DB5

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Hyundai gaat toch voor compleet nieuwe i40

Spyshots
> Artikel lezen

'Honkbal'-leder maakt comeback in bijgepunte Audi TT (Roadster)

Autonieuws
> Artikel lezen

'Lekkerste Toyota Supra telt 4 cilinders'

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.