Autonieuws

Scuderia Glickenhaus verrast met bijzondere SCG 004S

Scuderia Glickenhaus heeft met de SCG 00CS en de SCG 003S bewezen dat het dikke supercars kan maken. Nu komt de supercarbouwer met de SCG 004S is de nieuwe instapper met unieke looks.

Het is duidelijk dat de McLaren F1 als inspiratie heeft gediend, want ook de SCG 004S is een driezitter met de bestuurdersstoel in het midden. Als je gaat zitten, dan vallen verder de old-school versnellingsbak met een echte pook op en de knoppen en schakelaars die eruit zien alsof je er een raket mee kunt lanceren.

De 004S lijkt nog het meest op een mix van de 003S en de klassiekers van Ferrari. Of je 'm mooi vindt is echt een kwestie van smaak, maar vanuit aerodynamisch opzicht is het echt een kunstwerk. Neem die brede heupen, die dienen als koelsleuven. Of de uitlaten, direct achter de motor gemonteerd.

De 004S weegt zo'n 1.300 kilogram, omdat er veelvuldig gebruik gemaakt wordt van koolstofvezel. Onder de motorkap ligt een 650 pk sterke 5.0 liter twinturbo V8. Wil je er een bestellen, dan zul je een aanbetaling van 40.000 dollar moeten doen. Voor 400.000 dollar is de auto echt van jou. De eerste 25 exemplaren worden in 2019 afgeleverd.

Gerelateerde artikelen

Sodeknetter! Aston Martin propt V8 in Cygnet

Autonieuws
> Artikel lezen

Weg belastingvoordeel na 200.000ste Tesla

Autonieuws
> Artikel lezen

Maserati versterkt zich met Levante GTS

Autonieuws
> Artikel lezen

Toyota Supra ook op Goodwood nog altijd in een velletje

Autonieuws
Toyota Supra ook op Goodwood nog altijd in een velletje
> Artikel lezen

Aanschouw de Singer Porsche 911 DLS en kwijl

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.