Autonieuws

Born to race: Bentley Continental GT3

In het kielzog van de weelderige straatuitvoering is dit de Bentley Continental GT3, het daarvan afgeleide circuitmonster.

Bentley heeft een naam hoog te houden als het gaat om het creëren van de bruutste GT3-racer. En daarin is het wederom meer dan geslaagd. Ook de nieuwste Continental GT3 is een beest!

Zeer brede schouders
De Continental GT3 zal het zoal opnemen tegen vergelijkbare GT3-machines van onder andere Porsche, Honda, Audi en McLaren. Maar geen van die merken hebben zo'n ultravette racer weten neer te zetten als Bentley. Voor een keer is de mollig bouw van de Conti GT een voordeel.

800 kg bespaard
De Continental GT3 mag dan van nature relatief grof van stuk zijn, je ziet dit niet terug in de feitelijke kilo's die hij op de weegschaal legt. 1.300 kilogram valt namelijk allerzins mee, maar bovendien is dit bijna 800(!) kilogram lichter dan de auto waarvan 'ie is afgeleid. En ja, dit opgegeven gewicht is inclusief krachtcentrale, in dit geval een 4.0 liter V8 met dubbele turbo's, goed voor 550 pk. Petje af.

Mengelmoes
Voor de ontwikkeling en preparatie schakelde Bentley onder andere M-Sport in, eveneens een door-en-door Brits bedrijf en geen banden heeft met BMW. Voor het optimaal programmeren van het motormanagement is Cosworth medeverantwoordelijk, terwijl de sequentiële zestrapstransmissie wegkomt bij Ricardo en de koppeling weer van AP. BBS Motorsport leverde de 18 inch wielen en Alcon op zijn beurt de remmerij voorzien van liefst 6 zuigers per voorste schijf. Een echte mengelmoes dus, zoals dat veelal gaat in de racerij.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Bentley Continental GT begint vorm te krijgen

Spyshots
> Artikel lezen

Hoe trouw is de nieuwe Continental GT aan de EXP 10?

Spyshots
> Artikel lezen

Woest finalestuk: Bentley Continental GT Supersports

Autonieuws
> Artikel lezen

Hoe trouw is de nieuwe Continental GT aan de EXP 10 Speed 6?

Spyshots
Hoe trouw blijft de nieuwe Continental GT aan de EXP 10 Speed 6?
> Artikel lezen

Bentley werkt wansmaak in de hand met Continental 24

Autonieuws
> Artikel lezen

Bentley houdt woord met Continental GT

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.