Autonieuws

Eerste Mercedes-AMG Project One staat alweer te koop

Wie-o-wie is er bereid het dubbele van de oorspronkelijke vraagprijs te betalen voor de hybride-hypercar van Mercedes-AMG?

De exclusieve eer ontvangen om op de eerste rij plaats te mogen nemen, om vervolgens voor de voorstelling is begonnen de zaal alweer te verlaten; hier zou een straf op moeten staan.

Toch lijken dergelijke praktijken aan de orde van de dag onder fortuinlijke autoverzamelaars. Oftewel, extreem zeldzame en mede daardoor zeer gewilde auto's worden door de eerste eigenaar al na luttele praktijkkilometers van de hand gedaan. Soms zelfs nog eerder. Louter uit winstbejag.
Zo hadden we onlangs dit bijzondere tweedehandsje, en nu staat er zowaar ook een Mercedes-AMG Project One in de digitale etalage van de Duitse occassionwebsite Mobile.de. En dat terwijl het 1.000 pk sterke hybride-monster nog van de band moet rollen.

Handel met voorkennis
Feit is al wel dat de jubilerende hybride-hypercar van het pas 50 jaar geworden Mercedes-AMG in een oplage van slechts 275 stuks wordt gebouwd. Stuk voor stuk tegen een vraagprijs van circa 2,75 miljoen.
Ondanks dit meer dan stevige prijskaartje had Mercedes geen enkele moeite kopers te vinden; alle exemplaren waren al voor de onthulling vergeven. 275 mensen blij, waarschijnlijk minstens zoveel teleurgestelden. Zij visten achter het net.

Echter zo'n scheve situatie tussen vraag en aanbod drijft de prijs van een gewild product natuurlijk op, zeker op de oververhitte markt van supercars zoals die heden woedt. Iets waaruit een Project One-koper van het eerste uur een uiterst lucratief slaatje poogt te slaan. Hoe? Door de Project One waaronder hij zijn handtekening heeft gezet en pas in Q2 2019 geleverd zou krijgen alweer aan te bieden. De vraagprijs? Hou je vast: 4,5 miljoen! Dan heb je lef. Al is de werkelijke hamvraag in deze natuurlijk: hoe loyaal en dankbaar ben je dan werkelijk als initiële uitverkorene door een fabrikant?

Gerelateerde artikelen

Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury nu officieel

Autonieuws
> Artikel lezen

Boat tail: dé autotrend van de jaren twintig

Autonieuws
Boat tail: dé autotrend van de jaren twintig
> Artikel lezen

Nieuwigheden voor Mercedes GLC op stapel

Spyshots
> Artikel lezen

Tuningwereld rouwt om overleden oprichter Brabus

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes-AMG GT S Roadster doet aan ellenbogenwerk

Autonieuws
Mercedes-AMG GT S Roadster doet aan ellenbogenwerk
> Artikel lezen

Maak kennis met de Mercedes-Benz A-klasse Sedan

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.