Autonieuws

Ferrari dreigt weer eens met vertrek uit de Formule 1

Het is weer eens hommeles in de Formule 1. Er moet een nieuw motorenreglement op tafel komen voor 2021 en dat is nu al reden voor Ferrari om te dreigen met een vertrek.

Het is de bedoeling om vanaf 2021 te gaan rijden met nieuwe motoren. Die moeten goedkoper zijn, maar tegelijkertijd luidruchtiger en sneller. De V6 mag meer toeren maken en het brandstofverbruik mag ook omhoog. Maar de blokken moeten ook eenvoudiger worden, bijvoorbeeld door een aantal standaardonderdelen in te voeren. Dat is Ferrari tegen het zere been.

Topman Sergio Marchionne is normaal al niet vies van de nodige oorlogstaal, maar als hij echt zijn zin door wil drukken, dan is hij helemaal niet meer te houden. Zijn boodschap is luid en duidelijk: als deze plannen ingevoerd worden, dan stapt de Italiaanse renstal na 2020 uit de koningsklasse van de autosport.

"De Formule 1 zit al vanaf onze geboorte in ons DNA", aldus de Italiaan. "Ferrari heeft een unieke positie en die willen we behouden. Als de zandbak teveel verandert, dan hebben wij geen reden meer om erin te blijven spelen. Dit mag geen NASCAR worden, dat wil ik echt niet. De aandrijflijn moet belangrijk blijven."

Gerelateerde artikelen

50 jaar Dino vieren deed Ferrari zo

Autonieuws
> Artikel lezen

Zo zag je de Ferrari 812 Superfast nog nooit

Fotogalleries
> Artikel lezen

Iemand heeft € 60 miljoen voor een Ferrari betaald

Autonieuws
> Artikel lezen

Je hoeft geen Ferrari te rijden om te profiteren van de nieuwe Shell V-Power

Autonieuws
Shell V-Power / Ferrari
> Artikel lezen

Ferrari’s 3.9 V8-biturbo beste moment van ’t moment

Autonieuws
> Artikel lezen

Ferrari heeft een nieuwe one-off: de SP38

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.