Autonieuws

BMW voert betrokkenheid Formule E nu al verder op

BMW voert al voor komend seizoen zijn betrokkenheid bij de Formule E op. De Duitsers werken samen met het team van Andretti, maar willen in seizoen 2017/2018 beter presteren.


Andretti koos in de aanloop naar het seizoen 2015/2016 voor een nieuwe aandrijving, maar met dat pakket scoorde het team afgelopen seizoen in slechts vijf races punten. BMW is sinds 2016 nauw betrokken bij het Formule E-team en wil volgend jaar zelfs uitbouwen naar een volledig fabrieksteam.

Om al komend seizoen beter te presteren heeft BMW ook voor 2017/2018 meer ondersteuning toegezegd, al hoeft Andretti geen hulp te verwachten op het gebied van de aandrijving. Volgens Motorsport.com stuurt BMW wel een aantal technici naar het team, zodat zij bij kunnen sturen waar nodig.

"Het afgelopen seizoen was heel teleurstellend, dat kunnen we niet verbergen", liet BMW-coureur Antonio Felix da Costa weten. "We moeten realistisch blijven. We willen beter, maar hebben wat technische problemen gehad in het voorseizoen. BMW heeft daarna veel geholpen en er is het nodige veranderd, dus daar ben ik erg blij mee."

Da Costa had de hulp van BMW liever nog eerder gehad, al had het Duitse merk eigenlijk pas in de voorbereiding op het seizoen 2018/2019 in willen stappen. "We kwamen echt tekort. Ik weet nu hoe het moet voelen om steun te krijgen van Renault of Audi. We hadden een enorme achterstand qua software, hulpmiddelen voor de rijders en de aanpak van bepaalde situaties."

Gerelateerde artikelen

BMW M2 Competition komt nog harder feestvieren

Autonieuws
> Artikel lezen

BMW België geeft primeurtje weg bij online configurator 8-serie

Autonieuws
> Artikel lezen

Hint deze BMW M2 Concept naar terugkeer CSL-naam?

Autonieuws
> Artikel lezen

Eerste blik op nieuwe BMW 3-serie Touring

Spyshots
> Artikel lezen

Echt goud voor BMW i3 en i8 Starlight Edition

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.