Autonieuws

McLaren 675LT GT3: racewaardig afscheid?

Voor de komst van de McLaren 720S was de 675LT de snelste supercar van de Britten, op de almachtige P1 na. De 675LT raakt inmiddels op leeftijd, dus het is de hoogste tijd om 'm een waardig afscheid te geven. Als volbloed circuitmachine, zo lijkt 't.

De McLaren 675LT GT3, zoals we 'm voor het gemak maar even noemen, is al gesignaleerd op de Nürburgring. Helaas bezitten we amper informatie over dit bloedstollende project, maar het valt natuurlijk meteen op dit Britse racebeest er een stuk agressiever uit zal komen te zien. Alleen al die voorkant, gecombineerd met een giga-taartschep en gapende luchtinlaten in de motorkap.

Alles wat een racewagen nodig heeft
Neem je de 675LT GT3 verder onder de loep, dan kun je niet op die enorme achtervleugel en roof scoop heen. Zoom je in op de details, dan zie je nog meer onderdelen die in de racerij niet zouden misstaan, zoals de haak om een sleepkabel aan te bevestigen. Echt alles is aanwezig om deze McLaren in recordtijd over de Ring te sturen. En misschien wel sneller te laten zijn dan de P1.

675 pk of meer?
Normaliter ligt er een 675 pk sterke 3.8 liter V8 met dubbele turbo in de 675LT. Het is nog niet duidelijk of McLaren die brute achtcilinder verder opfokt of dat de achtcilinder-twinturbo onberoerd blijft. Stiekem rekenen we op een vermogen van minimaal 700 pk, maar je weet het maar nooit met die eigenzinnige Britten.

Gerelateerde artikelen

Eerste details nieuwe McLaren Super Series

Autonieuws
> Artikel lezen

Verrassing: McLaren 675LT komt ook als Spider

Spyshots
> Artikel lezen

McLaren 675LT JVCKenwood kan het zonder dashboard af

Autonieuws
> Artikel lezen

Prachtige McLaren expositie in Louwman Museum

Overige
Goed beeld van McLaren in Louwman Museum
> Artikel lezen

Laatste McLaren P1 'gecarboniseerd' door MSO

Fotogalleries
Laatste McLaren P1 'gecarboniseerd' door MSO
> Artikel lezen

Daar heb je de McLaren 675LT Spider al!

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.