Autonieuws

Vloeken in eigen kerk: Jaguar E-type Zero

Wat copycats als Eagle en Lyonheart doen moeten zij weten. Maar als bij Jaguar zelf al geen heilig huisje meer veilig is, dan is het einde pas echt zoek.

Een op onfortuinlijke wijze verloren collectie decennia na dato alsnog complementeren, prima. Maar een legendarisch erfgoed als de E-type degraderen tot moderne pulp omdat elektrisch rijden momenteel zo'n hip is, gaat er niet in. Bij ons, althans. Ga je zitten schamen, Jaguar!

Naam met nasmaakje
Jaguar doopte haar geëlektrificeerde mega-icoon E-type Zero. Hetzelfde als al die gelijknamige frisdrankjes waar alle smaak van af is. Spijtig om te merken dat Jaguar zich hiertoe heeft laten verlagen. En dan die LED-koplampen. Het is niet om aan te zien. Evenals de vele pixels van het instrumentarium en hoog in de middenconsole.

Het goede nieuws
Het enige positieve aan de E-type Zero is dat 'ie een stuk betrouwbaarder zal zijn dan het origineel. En sneller. De 300 pk sterke elektrische aandrijflijn sleurt de E-type Zero namelijk in 5,5 seconden naar de 100 km/h, een volle seconden vlotter dan de ronkende, olie spuwende en geurende 6-cilinder van de E-type Series 1. Ons kan die seconde echter gestolen worden. Maar goed, dat hadden we al duidelijk gemaakt.

Gerelateerde artikelen

Jaguar F-Pace SVR geeft pas op bij 283 km/h

Autonieuws
> Artikel lezen

Nederlander Michael van der Sande verruild Alpine voor Jaguar Land Rover

Autonieuws
Nederlander Michael van der Sande verruild Alpine voor Jaguar Land Rover
> Artikel lezen

Superexclusieve Jaguar XE SV gemist? Arden biedt soelaas

Tuning & styling
> Artikel lezen

Graag op Nürburgring-les, maar bloedhekel aan BMW. Bestel een Jag-ringtaxi.

Autonieuws
> Artikel lezen

Belg vergat zomaar eventjes de zeldzame Jaguar XK140 Michelotti

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.