Autonieuws

Mini gaat dik met John Cooper Works GP Concept

Koop je een MINI in John Cooper Works-uitvoering, dan weet je dat je een dikke racemonster(tje) krijgt. Met de nu gepresenteerde JCW GP Concept tillen de Britten 'dik' zelfs naar een heel ander niveau.

50 jaar geleden was MINI een grote naam in de rallysport, met onder andere zeges in de Rally van Monte Carlo. Om die periode te vieren heeft de fabrikant nu een hele indrukwekkende bolide ontwikkeld: de MINI John Cooper Works GP Concept. En als we indrukwekkend schrijven, dan bedoelen we ook écht indrukwekkend.

Volop nieuwe onderdelen
Daarmee volgt deze bolide de route die werd ingezet met de eerdere Mini GP concepts. Want ook die vielen in positieve zin op. Vleugels, luchtinlaten, koolstofvezel: alles wat een rallywagen nodig heeft zit op en aan deze MINI. Die enorme taartschep met luchthappers aan de voorkant valt misschien nog wel het meest op, maar ook de brede wielkasten en enorme achtervleugel schreeuwen om aandacht.

Kleurstelling
De kleurstelling van de MINI JCW GP Concept zorgt ervoor dat alle nieuwe onderdelen nog eens extra benadrukt worden. De mix van zilvergrijs, rood en oranje klinkt misschien gek, maar deze bolide kan het echt hebben. Wil je maximaal opvallen, dan kun je welhaast geen betere kleurstelling kiezen.

Interieur gestript
Qua interieur valt er weinig te bespreken, want MINI heeft alle overbodige onderdelen gestript. Wat je krijgt is een rolkooi, twee racestoelen en een stuur, en daar moet je het wel ongeveer mee doen. Zelfs de deurgrepen zijn vervangen. Je schakelt met de peddels achter het stuur en krijgt alle informatie die je nodig hebt door via het heads-up display.

Kopen?
Helaas, dat is ook meteen de dode mus in deze. Want kopen zal niet gaan. Het gaat hier echt om een studiemodel. Het is zelfs maar de vraag of de JCW GP over een aandrijflijn beschikt. MINI rept er met geen woord over. Echter dit alles neemt niet weg dat we deze flitsende rakker graag terug zouden zien tijdens een WRC-rally. Laat 'm maar eens goed vies worden, want dat komt z'n gemene uitstraling alleen maar ten goede. Klein lichtpuntje: de vorige GP Concept-modellen werden uiteindelijk toch gebouwd, hetzij in geringe aantallen. Er is zodoende nog hoop.

Gerelateerde artikelen

Mini Electric Classic kan verleden niet met rust laten

Autonieuws
> Artikel lezen

MINI Hatchbacks en Cabrio bijgepunt en zuiniger

Autonieuws
> Artikel lezen

MINI zet groot (geschut) in tijdens Dakar 2018

Autonieuws
> Artikel lezen

Speciale MINI voor Prins Harry en Meghan Markle

Autonieuws
Speciale MINI voor Prins Harry en Meghan Markle
> Artikel lezen

MINI Yours Customised gaat nog een stapje verder

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.