Autonieuws

Alcraft GT: op zoek naar geld voor elektrische supercar

Het Britse Alcraft Motor Company wil een elektrische sportwagen bouwen, maar het ontbreekt op dit moment aan de middelen om het plan tot uitvoering te brengen. De fabrikant hoopt nu geld op te halen via crowdfunding.

De Alcraft GT is in essentie een klassieke shooting brake met twee deuren en een lang, aflopend dak. Hij oogt nogal futuristisch, alsof 'ie te lang in de windtunnel heeft gestaan, maar op technisch gebied is deze wagen wel degelijk interessant. Klein probleempje: Alcraft heeft op dit moment alleen een schaalmodel van schuim en wat renders.

600 pk, op papier
De Britten kunnen die techniek dus nog niet laten zien. Het is de bedoeling dat de GT drie elektrische motoren krijgt die samen 600 pk en 1.139 Nm koppel genereren. Alle wielen worden aangedreven, terwijl ook torque vectoring standaard is. Alcraft belooft een elektrische range van zo'n 480 kilometer en een sprint van 0-100 km/h in slechts 3,5 seconden.

2 personen
In de Alcraft GT is ruimte voor twee personen, terwijl de kofferbak 500 liter groot is. Het design is nog niet in beton gegoten, dus wellicht komt daar nog verandering. Zo zou ook een 2+2 layout tot de mogelijkheden behoren, mocht daar meer vraag naar zijn. Alcraft overweegt ook de toevoeging van een range extender om als backup terug te kunnen vallen op benzine.

Morgan

Alcraft bestaat deels uit ex-personeel van Morgan, waaronder Charles Morgan en Matt Humphries. Daarnaast werken ook externe partijen aan het project mee, zoals Continental voor de veiligheidssystemen en Michelen voor de banden. Die rekeningen kunnen allemaal nog worden betaald, maar om een werkend prototype te kunnen bouwen is meer nodig.

Crowdfunding
Daarom hoopt het team achter Alcraft via IndieGoGo 600.000 pond op te halen. Ze geven zichzelf twee maanden de tijd om dat bedrag bij elkaar te krijgen en dat is misschien maar goed ook, want ondanks alle media-aandacht loopt het nog niet echt storm.

Gerelateerde artikelen

Pirelli's F1-band doet ook prima dienst als klankkast

Lifestyle & design
> Artikel lezen

BMW: 'Nieuwe 3-serie wordt weer een echte rijdersauto'

Autonieuws
> Artikel lezen

Hoeveel pk voor nieuwe Ford Focus ST?

Spyshots
> Artikel lezen

Vredestein gaat voor originaliteit met speciale youngtimers-banden

Autonieuws
> Artikel lezen

Het bijzondere verhaal van een zoon die 722 km/h reed in een 50-jaar oude Challenger 2

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.