Autonieuws

Tada! Nieuwe BMW X4 heeft gespiekt bij Mercedes GLC Coupé

Het blijft maar nieuwe BMW’s regenen. Na de M5, Concept Z4, i8 Roadster en de zonet officieel aangekondigde gefacelifte i3 is dit, vanuit het niets, de tweede generatie van de X4. Met opvallend veel Mercedes-trekjes valt gerust te stellen.

Nou, is dit eventjes onverwacht. Een complete aanhangwagen vol met meerdere versies van de gloednieuwe BMW X4, niet geheel toevallig in de buurt van het Amerikaanse Spartanburg. Daar, in de staat South Carolina, heeft BMW immers een belangrijke fabriek staan. En geen reepje camouflagetape te bekennen. Tja, dan vraag je erom gesnapt te worden door een oplettende voorbijganger.

Behoorlijk anders
Dat er een nieuwe X4 in de maak was, wisten we, vooral nadat BMW de gloednieuwe X3 uit de doeken had gedaan. Maar dat de tweede generatie zich nu al zou laten zien, hadden we niet zozeer zien aankomen. De eerste generatie is immers nog niet zo heel lang onder ons. Drieënhalf jaar slechts, terwijl de gemiddelde BMW toch dubbel zo lang mee moet.

Het is dus best voor te stellen dat bestaande X4-rijders niet zo blij zijn met deze beelden. Mede omdat BMW behoorlijk in het design heeft gesneden, zeker voor haar doen.

Het front is weliswaar een evolutie op het origineel, maar hoe anders is dat aan de achterzijde. De nieuwe X4 loopt vanaf de A-stijl veel ronder én harmonieuzer weg dan voorheen. Met een steilere achterruit en veel sierlijkere achterlichtunits. Het kan aan ons liggen, maar wij vinden de nieuwe X4 van achteren verdraaid veel op z'n aartsrivaal uit Stuttgart lijken: de Mercedes GLC Coupé. Gevalletje if you can't beat them, join them?

Verdere details afwachten
Omdat de nieuwe X4 nogal uit de lucht komt vallen, zijn er geen verdere details voor nu. Hiernaar gissen met relatieve zekerheid is dan wel weer mogelijk. Zo kun je er vergif op innemen dat de techniek onderhuids vergelijkbaar is met dat van de X3, inclusief het motorenprogramma, de features en overige gadgets. Rijden zal 'ie ietwat anders doen. Een tikkeltje scherper en wendbaarder, aangezien men dat verwacht van zo'n flamboyante verschijning.

Frankfurt?
BMW heeft op de IAA Frankfurt al heel nieuws te melden. Of daar de X4 bijkomt is daarom twijfelachtig. Anders wordt het een gevecht om aandacht tussen de M5, Concept Z4, i8 Roadster en i3 en dus ook nog de X4. Wij mikken zodoende op de LA Auto Show in december. Op de autotentoonstelling van Tokyo (eind oktober) heeft BMW namelijk niet bijster veel te zoeken.

Bron: Motor.com
Foto's: PalBay / Chris Doane Automotive

Gerelateerde artikelen

Nieuwe BMW X4 te koop vanaf € 62.995,-

Autonieuws
Nieuwe BMW X4 te koop vanaf € 62.995,-
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.