Autonieuws

Angstaanjagende Toyota-Batmobile maakt de buurt onveilig

De Toyota Camry XV20 is zowat de meest duffe auto ooit te koop. Qua design is er al niet veel aan en futloze motor maakt het niet veel beter. Een transformatie was de enige remedie hiertegen, aldus een Amerikaanse eigenaar van deze Toyota die tot 2001 werd gebouwd.

Van een Camry XV20 iets spraakmakends maken; dat is een helse klus. Beter was het geweest om een ander uitgangstpunt te nemen, maar toch was het juist deze Toyota-sedan die een Amerikaan uitdaagde om tot een heel bijzonder creatie te komen: een heuse Batmobile, inclusief alle toetsers en bellen die daar bij horen. Het goede nieuws: de Camry is niet meer terug te herkennen. Het slechte nieuws: we vragen ons af of die arme Camry zoveel ballast wel aankan.

Loodzwaar monster
Al die extra metalen en plastic onderdelen moeten immers behoorlijk wat gewicht hebben toegevoegd, terwijl de Camry met 1.361 kilogram juist een redelijk doorsnee gewicht had. Die arme Japanner moet waarschijnlijk honderden kilo's extra meezeulen waardoor de 2.2 liter viercilinder het meer dan zwaar moet hebben. En 130 pk en 200 Nm was al geen vermogen om over naar huis te schrijven.

Vliegtuigmotoren en geweren
Het gevaarte is, zoals het ook moet zijn, geheel uitgevoerd in matzwart, zodat de vroegere Camry echt de uitstraling van een Batmobile heeft. Tel daarbij op dat 'ie voorzien is van vliegtuigmotoren, machinegeweren en een flinke vleugel en je begrijpt dat dit monster behoorlijk wat omstanders de stuipen op het lijf moet jagen. Of in lachen laten uitbarsten...

Only in America
Maar het meest opmerkelijk is toch wel dat deze naar beste wil nagemaakte Batmobile nog altijd volledig straatlegaal. Gevalletje only in America? In ons eigen land zou je dit namelijk nimmer voor elkaar krijgen. Te veel fietsers die een beetje aanraking met deze Camry weleens niet zouden kunnen navertellen.

Gerelateerde artikelen

Veramerikaanste Toyota Camry lost Avensis af

Autonieuws
> Artikel lezen

Eerste blik op nieuwe Toyota Auris Touring Sports

Spyshots
> Artikel lezen

Toyota verrast en verbaast met nieuwe RAV4

Autonieuws
> Artikel lezen

'Lekkerste Toyota Supra telt 4 cilinders'

Autonieuws
> Artikel lezen

Prijskaartjes voor vernieuwde Toyota Aygo

Autonieuws
> Artikel lezen

Toyota Supra ook op Goodwood nog altijd in een velletje

Autonieuws
Toyota Supra ook op Goodwood nog altijd in een velletje
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.