Autonieuws

F1 kondigt officieel eSports-kampioenschap voor gamers aan

De Formule 1 komt dit najaar met een eigen eSports-kampioenschap voor computergamers: de Formula 1 eSports Series. En de winnaar mag zich officieel (virtueel) F1-wereldkampioen noemen.

Toegegeven: het werd weleens tijd dat de Formule 1 serieus aan de slag ging met simracing. Het positieve nieuws: ze doen het wel meteen goed. Game-ontwikkelaar Codemasters en eSports-specialist Gfinity zijn bij het project betrokken, zodat de hele competitie qua verloop en uitstraling meteen je van het is.

Kwalificatiesysteem
De eerste ronde van de competitie begint in september, kort na de lancering van de nieuwe F1 2017-game (waarvan je binnenkort hier de review kan lezen).
Via twee scenario's in het spel worden de beste 40 coureurs geselecteerd. Zij kwalificeren zich voor de halve finales, die plaatsvinden in de Londense Gfinity Arena op 10 en 11 oktober. Die wedstrijden worden live uitgezonden. De top-20 plaatst zich voor de grote finale, die op het programma staat tijdens de seizoensafsluiter in Abu Dhabi.


Grote fanbase
'Deze lancering biedt een enorme kans voor ons bedrijf en is een mooie manier om fans aan ons te binden', aldus commerciële baas Sean Bratches. 'Dit is een groeiende categorie met een steeds grotere fanbase en we pakken het meteen groots aan. We zijn trots dat we samen met Codemasters en Gfinity aan dit avontuur kunnen beginnen.'

Prijs
Als winnaar van het kampioenschap plaats je je automatisch voor de halve finales in 2018. Daarnaast krijg je de titel 'Formula 1 eSports Champion Expert', al is het nog onduidelijk wat dat precies betekent. Als extraatje zul je ook als coureur te vinden zijn in F1 2018, de game die volgend jaar uit moet komen.

Competitief en snel
Codemasters CEO Frank Saigner verwacht dat er positief gereageerd wordt op het nieuwe game-kampioenschap. 'eSports groeit enorm snel en heeft een publiek van tientallen miljoenen fans. We zijn blij dat we deze competitie aan kunnen kondigen, waarbij onze nieuwe F1 2017-game gebruikt wordt. De sport is enorm competitief en snel, dus dat belooft een geweldige ervaring te worden voor spelers en fans over de hele wereld.'

Gerelateerde artikelen

Pirelli's F1-band doet ook prima dienst als klankkast

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Hoeveel pk voor nieuwe Ford Focus ST?

Spyshots
> Artikel lezen

BMW: 'Nieuwe 3-serie wordt weer een echte rijdersauto'

Autonieuws
> Artikel lezen

Vredestein gaat voor originaliteit met speciale youngtimers-banden

Autonieuws
> Artikel lezen

Het bijzondere verhaal van een zoon die 722 km/h reed in een 50-jaar oude Challenger 2

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.