Autonieuws

Mooi of niet: verzamelaar koopt paarse 720S

Paars, en dan niet zomaar paars. Het is niet meteen de kleur die wij zouden kiezen op een McLaren 720S. Maar stiekem kan de Britse volbloed het best hebben.

Je moetwel heel graag willen opvallen als je een paarse 720S met witte bekleding bestelt. Maar dan heb je ook wel precies wat jij wilt en jij alleen. Deze exclusieve MSO-creatie werd onthuld tijdens het exclusieve Pebble Beach Concours d'Elegance in Californië. De kleur heet voluit Fux Fuchsia, oftewel: knalpaars.

Paars…

Mocht je denken dat McLaren vooral aandacht opzoekt met deze 720S. Niets is minder waar. De schreewerige tint is daadwerkelijk in opdracht van een koper over de wulpse koets van de 720S gedrapeerd. Daarnaast is de supercar al tot het einde van 2018 uitverkocht, dus de verkoop van de 720S heeft allesbehalve een boost nodig. Kortom, de Britten hebben hun zaakjes prima op orde en leveren simpelweg wat de klant wil.

…overal paars

De 720S is naast een kek kleurtje voorzien van zwarte lichtmetalen velgen, die hier en daar ook zijn voorzien van paarse details. Datzelfde geldt voor het stuur, de achteruitkijkspiegels en de binnenkant van de portieren. Als toevoeging op het geheel is de uitlaat uitgevoerd in Stealth Gray, aangevuld met koolstofvezel om de look compleet te maken.

Michael Fux
Mocht je naarstig willen weten wie zo'n kleur aandurft. Wel dat weten we. De auto is besteld door een trouwe McLaren-klant: Michael Fux (weet je meteen waar de naam van de kleur vandaan komt). Hij heeft volgens ingewijden een autocollectie die meer dan 50 miljoen euro waard is, waaronder een oranje McLaren MP4-12C, een 12C Spider, ook in 't paars, en een groene P1. Voor Fux dus geen saai wit, zwart of grijs. De held.

Gerelateerde artikelen

McLaren komt nu al met eerste speciale 720S

Autonieuws
McLaren komt nu al met eerste special edition van 720S
> Artikel lezen

Configurator-voorpret: stel je eigen McLaren 720S samen

Autonieuws
> Artikel lezen

'McLaren 720S heeft meer talent dan uitstraling'

Autonieuws
> Artikel lezen

Photoshop-talent denkt alvast vooruit op Genève-primeurs

Autonieuws
Volkswagen Arteon Variant
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.