Wat zou je betalen voor de auto van een BN'er?

Wat zou je betalen voor de auto van een BN'er?

Stel je eens voor: je stapt in je auto. Omringd door de nieuwste gadgets zak je langzaam in een zachte, voorverwarmde stoel omzoomd met fijn gelooid leder. Eén druk op de knop en je vierwielige beest op wielen komt met een brul tot leven. Eenmaal onderweg kunnen voorbijgangers hun blikken niet afwenden en als je parkeert stormt een horde toeristen op je af om jou en je auto met een zomerse filter op Instagram te zetten.

Bovenstaande is een droom van velen die helaas slechts voor weinigen bereikbaar is. Maar wat kost zo'n droom nu eigenlijk, uitgedrukt in euro's? Dat dit soort bolides in aanschaf al onbetaalbaar zijn staat vast, maar daar houdt het niet op. Wat een auto kost, wordt pas duidelijk wanneer je de vaste lasten op een rijtje zet. Om te laten zien hoe hoog dit kan oplopen berekende Overstappen.nl hoeveel BN'ers jaarlijks aan hun droomauto kwijt zijn.
“Wat een auto kost, wordt pas duidelijk wanneer je de vaste lasten op een rijtje zet”

Va
n Moszkowicz tot Martin Garrix
De auto's van 4 bekende Nederlanders zijn onderzocht: de Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio van ex-advocaat Bram Moszkowicz, de Range Rover Evoque van rapper Boef en de Porsche 911 van allround celebrity Linda de Mol. Maar ook nog de BMW i8 van DJ/wonderkind Martin Garrix. Aan de hand van hun kentekens is vrij secuur uitgerekend wat je per jaar kwijt zou zijn als je in zo'n auto zou rijden.

Wat is er meegenomen in de berekening?
Veel mensen vergeten het weleens, maar als je auto rijp is voor de verkoop wil je hem natuurlijk wel kunnen vervangen door een soortgelijk model. Afschrijving is dan ook een belangrijke kostenpost voor iedere autobezitter, zeker als het een dure bak is. Door de dagwaarde van de nieuwwaarde af trekken weten we precies wat dit jaarlijks kost.

Omdat BN'ers met hun auto ook gewoon van A naar B willen komen, staan ook zij regelmatig aan de pomp. Ze zullen waarschijnlijk niet dagelijks naar hun werk moeten rijden, maar ritjes naar een optreden, evenement of het vliegveld leveren ook al snel heel wat kilometers op. Er is daarom uitgegaan van een gemiddelde van 30.000 km per jaar.

Daarnaast ontkomen ook BN'ers niet aan de fiscus (afgezien van Bram Moszkowicz misschien). Daarbij geldt vaak: hoe vetter de auto, hoe hoger de belasting. En natuurlijk willen de celebrities de ultieme dekking bij schade, dus sluiten ze stuk voor een stuk een Allrisk-verzekering af. Omdat de meeste auto's nog spiksplinternieuw zijn, zijn de eventuele onderhoudskosten niet meegenomen. Die vallen waarschijnlijk onder de garantie.
“Maar wie betaalt er nu wat? En belangrijker: wie betaalt het meest? We laten je niet langer in spanning”

Bram Moszkowicz – Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio
Het uit zijn ambt gezet worden heeft Bram Moszkowicz blijkbaar geen windeieren gelegd. Vorig jaar nog voorzag hij zichzelf van een gloednieuwe auto. En Bram zou Bram niet zijn als het niet een excentrieke, ietwat obscure Italiaan was. Dus ging hij voor een Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio. Nieuwwaarde: € 122.550,-. Geen slechte deal voor 510 pk, een topsnelheid van 307 km/h en een acceleratie naar 100 km/h in minder dan 4 seconden.
Die nieuwwaarde en de (geringe) leeftijd zorgen wel meteen voor de hoogste kostenpost: een afschrijving van € 13.957,-. Gezien de afmetingen en de potigemotor valt het bedrag dat de fiscus meepikt dan wel weer mee: € 1.000,- per jaar. Maar het slurpt natuurlijk wel al die paardenkrachten. Bram is jaarlijks € 4.000,- aan brandstof kwijt. Ook de verzekeringspremie is verre van gering: € 2.400,- per jaar. In totaal is Moszkowicz echter niet het duurste uit van dit bekende kwartet. Maar hij eindigt met een jaarlijks prijskaartje van € 21.357,- wel ruimschoots op de tweede plaats.

Rapper Boef – Range Rover Evoque
Dat zijn album Slaaptekort het wat minder doet dan zijn eerste, weerhield rapper Boef er niet van een Range Rover Evoque aan te schaffen. Hoewel, misschien was hij toch wat voorzichtig. Een Evoque gaat tegenwoordig voor een luttele € 57.200,- over de toonbank. Met 180 pk trekt hij dan ook wat langzamer op in vergelijk met de overige BN'ers.

Boef is met een totaalbedrag van € 11.290,- per jaar veruit het goedkoopste uit. Plus, door de 'bescheiden' aanschafprijs is hij slechts € 6.590,- per jaar kwijt aan afschrijving. De gelikt verpakte tractor is natuurlijk wel voer voor de fiscus; € 1.600,- belandt jaarlijks in de staatskas. Diesel is dan weer prettig goedkoop waardoor Boef aan de pomp slechts € 1.900,- per jaar betaalt. Maar zijn autoverzekeraar int jaarlijks wel € 1.200,- aan premie.

Linda de Mol – Porsche 911
Bescheiden als ze is, rijdt Linda de Mol gewoon in een oud barrel. Maar dan wel een mooi oud barrel. Met zijn 12 jaar is Linda's Porsche 911 in dit rijtje met recht een bejaarde te noemen. Destijds bij de aanschaf moest ze daarentegen wel even € 130.850,- aftikken, maar dan rijdt ze – inmiddels – ook wel een serieuze klassieker met 400 pk onder haar kont.

Zo'n Porsche wordt snel minder waard dus Linda is wel € 9.685,- per jaar kwijt geweest aan afschrijving. Bovendien smult de belastingdienst natuurlijk van dit soort bolides. Zij sturen la Mol jaarlijks een blauwe enveloppe met een rekening van wel € 2.400,-. Misschien dat haar broerlief John dit voorschiet, maar wij zouden niet graag de Porsche van Linda volgooien bij de pomp. Voor de € 5.500,- die ze jaarlijks aan benzine kwijt is, kan ze wellicht beter het vliegtuig pakken. Gelukkig heeft Linda met € 800,- per jaar relatief bezien wel een voordelige autoverzekering. Dat hoort ook zo bij een oud beestje. Al met al is ze in totaal € 18.385,- per jaar kwijt voor haar Elfer.

Martin Garrix – BMW i8
De jongste bijdrage aan het Nederlandse dance-imperium en huidige aanvoerder van de globale DJ-ranglijst, Martin Garrix, trakteerde zichzelf vorig jaar op een gloednieuwe BMW. Als millennial is Martijn natuurlijk nauw betrokken bij het klimaat en zodoende werd het een BMW i8. Jan Modaal zou voor deze auto een hypotheek moeten afsluiten, maar voor € 152.764,- zoef je wel semi-elektrisch in 4,4 seconden naar 100 km/h.

In zijn eerste jaar mocht Garrix meteen € 19.241,- opzijzetten voor (toekomstig) vervangend vervoer. Gelukkig is de bijdrage aan de overheid slechts € 900,- per jaar en, omdat het een hybride betreft, hoeft de DJ slechts € 1.800,- aan brandstof uit te geven.
De verzekeringspremie is helaas niet zo gering. Zeker omdat hij als 19-jarige een jonge bestuurder is en hij zo'n snelle auto rijdt, is Martijn jaarlijks € 3.400,- kwijt voor zijn verzekering. Daarmee voert hij dan ook de uiteindelijke ranglijst aan: € 25.521,- kostte de BMW hem dit jaar.

Bron: Overstappen.nl