Autonieuws

Autoverkopen ook in juli in de plus

Hoewel het in juli traditioneel rustiger is in de Nederlandse autoshowrooms, zijn er toch nog 32.735 nieuwe auto's verkocht afgelopen maand. En dat is (wederom) een plus van ruim 5 procent.

Was juni nog goed voor 41.309 nieuw verkochte auto's (vakantiegeld?), de maand juli moet het met bijna tienduizend auto's minder stellen. Maar daar had autodealend Nederland al rekening mee gehouden, aangezien er gedurende de populairste vakantiemaanden nu eenmaal minder mensen naar de showrooms trekken.

Niettemin zijn er toch nog 5,5 procent meer auto's verkocht dan in juli 2016. Over geheel 2017 bezien zijn er tot dusver 258.912 nieuwe gele kentekens bijgekomen, een stijging van ruim 15 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Uit het oog, uit het hart
Opmerkelijk is dat men hybride-auto's sinds dit jaar link laat liggen nu de financiële voordelen daarop niet meer zozeer van kracht zijn. Inmiddels kiest minder dan 5 procent voor zo'n type auto, terwijl dat in 2016 nog bijna het dubbele was en in 2015 zelfs ruim boven de 10 procent.

Minimale kosten blijft scoren
Koopt de zakelijke rijder dan überhaupt weer met zijn hart in plaats van overwegend diens verstand? Dat werd immers ook voorspeld nu vrijwel alle auto's in dezelfde bijtellingscategorie van 22% vallen. We hebben zo onze twijfels, kijkend naar de bestverkochte modellen.

De top-5 wordt namelijk gevuld door de Volkswagen Polo, Golf, Kia Picanto, Opel Astra en Volkswagen Up! Niets mis mee, maar om nu te zeggen dat een autohart hiervan harder gaat kloppen, nee. Bovendien zijn ze stuk voor stuk, zelfs zonder financiële stimuli, zeer betaalbaar en daarmee laag in de maandelijkse bijtellingskosten.

Gerelateerde artikelen

Pirelli's F1-band doet ook prima dienst als klankkast

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Singer-alternatief: Paul Stephens Porsche 911 Le Mans Classic

Autonieuws
> Artikel lezen

BMW: 'Nieuwe 3-serie wordt weer een echte rijdersauto'

Autonieuws
> Artikel lezen

Geen zee te hoog voor Rolls-Royce surfplank

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Het bijzondere verhaal van een zoon die 722 km/h reed in een 50-jaar oude Challenger 2

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.