Autonieuws

Sébastian Loeb eventjes terug in het WRC

Rallygod Sébastien Loeb is door zijn oude werkgever Citroën Racing gevraagd om de nieuwe C3 WRC te gaan testen op het asfalt. Zijn huidige baas, Team Peugeot Hansen, heeft daarmee ingestemd.

PSA Motorsport heeft de legendarische coureur, die momenteel bij Peugeot onder contract staat, toestemming gegeven om te rijden in de WRC-auto van Citroën. Loeb zal de C3 WRC een dag rijden op een asfaltparcours.

Van alle markten thuis
Negenvoudig WRC-kampioen Loeb ziet uit naar zijn terugkeer naar het hoogste niveau binnen de rallysport: 'Met de komst van de PSA Motorsport-entiteit vormen we eigenlijk één groot team. Op hetzelfde moment dat ik mijn rallycross- en WRC-programma afwikkel met Peugeot, kan ik mijn kennis en kunde ook inzetten voor Citroen ten behoeve van de C3 WRC. Ik kan niet wachten om weer in een WRC-auto te stappen en de veranderende technologie te ervaren.'

Moeizaam seizoen
De werkelijke reden waarom Loeb is gevraagd door Citroën Racing wordt op politieke wijze omzeild, maar laat zich vrij eenvoudig raden. Citroën kent namelijk een moeizaam rallyseizoen, nadat het dit jaar – na een tussenjaar om de C3 WRC te ontwikkelen – terugkeerde naar het WRC. En dat heeft al geleid tot het rollen van enkele kopstukken bij Citroën Racing. Zo werd toprijder Kris Meeke, die nog wel de Rally van Mexico won, aan de kant geschoven voor Andreas Mikkelsen in de hoop op betere resultaten in de Rally van Poland. Tevergeefs, want Mikkelsen kwam ook niet verder dan de 9de plaats in die ronde.

Grote kick
Loeb nam in 2012 officieel afstand van het WRC nadat hij zijn 78ste WRC-zege pakte. De kleine, grote Fransman reed daarna in het WTCC, Rally Cross en speelde een rol in het Dakar-programma van Peugeot. Ondanks die wisseling blijft Loeb naar eigen zeggen een rallycoureur in hart en nieren. 'Ik hou nog steeds van deze sport. Van alle disciplines die ik in de afgelopen vijf jaar heb geprobeerd, krijg ik nog altijd de grootste kick van het rallyrijden.'

Incidentele comeback
Voordat je als fan een vreugdedansje maakt. Het lijkt er niet op dat Loeb in competitie zal verschijnen. Mikkelsen, Meeke en Craig Breen zijn namelijk al bevestigd voor de Rally van Duitsland, volgende maand.

Gerelateerde artikelen

DS3 Crossback mikt op MINI Countryman

Autonieuws
> Artikel lezen

Citroën stelt C5 Aircross voor Europa voor

Autonieuws
> Artikel lezen

Citroen C4 Aircross mogelijk te koop bij AliExpress

Autonieuws
> Artikel lezen

Seetroën by Citroën dé oplossing tegen wagenziekte?

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Nieuwe Citroën Berlingo leeft op grotere voet

Autonieuws
> Artikel lezen

Wegdromen bij de 1.360 pk sterke DS X E-tense

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.