Autonieuws

Sébastian Loeb/WRC

Sébastian Loeb eventjes terug in het WRC

Rallygod Sébastien Loeb is door zijn oude werkgever Citroën Racing gevraagd om de nieuwe C3 WRC te gaan testen op het asfalt. Zijn huidige baas, Team Peugeot Hansen, heeft daarmee ingestemd.

Sébastian Loeb eventjes terug in het WRC
PSA Motorsport heeft de legendarische coureur, die momenteel bij Peugeot onder contract staat, toestemming gegeven om te rijden in de WRC-auto van Citroën. Loeb zal de C3 WRC een dag rijden op een asfaltparcours.

Van alle markten thuis

Negenvoudig WRC-kampioen Loeb ziet uit naar zijn terugkeer naar het hoogste niveau binnen de rallysport: 'Met de komst van de PSA Motorsport-entiteit vormen we eigenlijk één groot team. Op hetzelfde moment dat ik mijn rallycross- en WRC-programma afwikkel met Peugeot, kan ik mijn kennis en kunde ook inzetten voor Citroen ten behoeve van de C3 WRC. Ik kan niet wachten om weer in een WRC-auto te stappen en de veranderende technologie te ervaren.'

Moeizaam seizoen

De werkelijke reden waarom Loeb is gevraagd door Citroën Racing wordt op politieke wijze omzeild, maar laat zich vrij eenvoudig raden. Citroën kent namelijk een moeizaam rallyseizoen, nadat het dit jaar – na een tussenjaar om de C3 WRC te ontwikkelen – terugkeerde naar het WRC. En dat heeft al geleid tot het rollen van enkele kopstukken bij Citroën Racing. Zo werd toprijder Kris Meeke, die nog wel de Rally van Mexico won, aan de kant geschoven voor Andreas Mikkelsen in de hoop op betere resultaten in de Rally van Poland. Tevergeefs, want Mikkelsen kwam ook niet verder dan de 9de plaats in die ronde.

Grote kick

Loeb nam in 2012 officieel afstand van het WRC nadat hij zijn 78ste WRC-zege pakte. De kleine, grote Fransman reed daarna in het WTCC, Rally Cross en speelde een rol in het Dakar-programma van Peugeot. Ondanks die wisseling blijft Loeb naar eigen zeggen een rallycoureur in hart en nieren. 'Ik hou nog steeds van deze sport. Van alle disciplines die ik in de afgelopen vijf jaar heb geprobeerd, krijg ik nog altijd de grootste kick van het rallyrijden.'

Incidentele comeback

Voordat je als fan een vreugdedansje maakt. Het lijkt er niet op dat Loeb in competitie zal verschijnen. Mikkelsen, Meeke en Craig Breen zijn namelijk al bevestigd voor de Rally van Duitsland, volgende maand.
Redactie
Door Redactie

Mis geen belangrijk autonieuws meer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en wij zorgen ervoor dat je altijd weet wat er speelt. Zo mis je geen belangrijk autonieuws meer.

Zoeken

Merk- & modeldossiers