Autonieuws

Volkswagen GT met ´Twincharger´ FSI

Volkswagen komt met een nieuwe variant van de Golf genaamd GT. Onder de motorkap ligt een revolutionaire 1.4 liter FSI motor. De motor is voorzien van een turbo én een compressor en levert 170 pk vermogen.

Met de komst van de Golf GT presenteert Volkswagen tevens een compleet nieuwe benzinemotor. De direct ingespoten 1.4 liter FSI motor is voorzien van een turbo én een compressor. Dankzij deze twee onderdelen is het mogelijk om veel vermogen uit een relatief kleine motor te halen. Het vermogen van 170 pk is normaal gesproken voorbehouden aan motoren met een grotere inhoud. Dankzij de inhoud van 1.4 liter blijft het verbruik van de motor relatief laag in vergelijking met zijn prima prestaties. Per 100 km heeft de Golf GT slechts 7,2 liter brandstof nodig ofwel 1 op 15.
 
Sportieve prestaties
Volkswagen gaat de Golf GT leveren met een handgeschakelde zesbak en later ook met de DSG-automaat. De ´Twincharger´ motor zal als ´TSI´ door het leven gaan. Volkswagen claimt sportieve prestaties voor de Golf GT 1.4 TSI. Het koppel van 240 Nm is beschikbaar tussen 1.750 en 4.500 toeren per minuut. Voor een benzinemotor is dat niet mis! De Golf GT sprint in 7,9 seconden naar 100 km/h en behaalt een topsnelheid van 220 km/h.
 
Subtiele kenmerken
De GT zal worden gepositioneerd tussen de Golf Sportline en de Golf GTI. Het exterieur onderscheidt zich van de andere Golf-varianten door een gewijzigde voorbumper en een in exterieurkleur gespoten V-grille. Tevens zijn er speciale lichtmetalen wielen gemonteerd en wordt de achterkant gesierd door een dakspoiler en een dubbele uitlaat. In het interieur is het verschil zichtbaar in de vorm van sportstoelen, een driespaaks sportstuur en andere bekleding.
 
Golf GTD: 2.0 TDI 170 pk
Niet geheel onverwacht zal er ook een sportieve dieseluitvoering komen. De auto zal onder de naam GTD door het leven gaan en worden aangedreven door de 170 pk sterke 2.0 TDI. Het koppel van deze motor is 350 Nm en zorgt voor vlotte tussenacceleraties.
 
Eind 2005
Zowel de Golf GT 1.4 TSI als de Golf GTD zijn vanaf het einde van dit jaar leverbaar. De modellen maken hun debuut op de IAA in Frankfurt. De 1.4 TSI motor zal later ook in de Touran leverbaar zijn. Naar alle waarschijnlijkheid zullen er meer modellen volgen.

Gerelateerde artikelen

Golf met 2 motoren en 600 pk(!) beklimt Pikes Peak

Autonieuws
Golf met 2 motoren en 600 pk(!) beklimt Pikes Peak
> Artikel lezen

Hier is 'ie dan, de 290 pk sterke Golf GTI TCR

Autonieuws
> Artikel lezen

Opnieuw meer pk's voor Volkswagen Golf GTI

Autonieuws
> Artikel lezen

Hier is 'ie dan, de 290 pk sterke Golf GTI TCR

Autonieuws
> Artikel lezen

Opnieuw meer pk's voor Volkswagen Golf GTI

Autonieuws
> Artikel lezen

Stagiairs stoppen Volkswagen Golf 411 pk toe

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.