Autonieuws

Is dit de hedendaagse Volkswagen T1?

De Volkswagen T1 is een van de meest iconische busjes ooit. De Nimbus e-car concept heeft wel iets weg van deze rijdende legende, maar heeft hij het in zich om 'm te overtreffen?

De Nimbus is een elektrische auto die geschikt is voor gebruik in de stad of een ritje door ruiger terein. Dat is in ieder geval wat initiatiefnemer Eduardo Galvani voor ogen heeft. Hij blijkt nogal een dromer: zijn hybride bolide moet een verbruik van 1,3 liter per 100 kilometer halen dankzij een generator, zonnepanelen en een regeneratief remsysteem.

Vier rijstanden
Over dromen gesproken: ook op andere onderdelen is Galvani niet snel tevreden. Je kunt kiezen voor vier rijstanden, waaronder Energy Saver, Faster Cruise en 4WD. De namen spreken voor zich, maar voor de zekerheid: in de 4WD-stand ga je het verbruik van 1 op 77 niet halen.

Vijf passagiers
In de Nimbus is ruimte voor vijf passagiers, die beschermd worden door een buizenframe en zes airbags. Daarbij is goed nagedacht over de zitpositie en de ramen, want dankzij de Panoramic Windows kun je vrij om je heenkijken en genieten van het uitzicht.

Drie jaar zonder nieuws
Het laatste teken van leven van de Nimbus stamt uit 2014, dus we kunnen met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid stellen dat Galvani zijn hersenspinsels nog niet heeft om kunnen toveren in realiteit. Wie weet gebeurt dat de komende jaren alsnog...

Gerelateerde artikelen

Volvo rijdt nieuwe S60 in de spotlights

Autonieuws
> Artikel lezen

Rimac ontvangt zegen en geld van Porsche

Autonieuws
> Artikel lezen

Volkswagen op koers voor Pikes Peak-record

Autonieuws
> Artikel lezen

Volkswagen en Ford overwegen strategische alliantie

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.