Autonieuws

Porsche 917K uit Le Mans-films geveil...

Beroemde Porsche 917K uit Le Mans-films geveild

De Monterey Car Week zorgt er elk jaar weer voor dat er bijzondere bolides bij elkaar komen in Californië, maar dit jaar staat er een wel heel belangrijke bolide te koop bij Gooding & Company.

Beroemde Porsche 917K uit Le Mans-films geveild
Het gaat om een Porsche 917K, die gebouwd werd in 1970. In eerste instantie gebruikten Brian Redman en Mike Hailwood 'm voor testwerk. Daarna werd de bolide verkocht aan Jo Siffert, die 'm verhuurde aan Solar Productions. Die naam doet misschien niet meteen een belletje rinkelen, tot je hoort welke productie dit bedrijf op zijn naam heeft staan.

Steve McQueen

Solar Productions was namelijk het productiebedrijf van Steve McQueen, de maker van de beroemde Le Mans-film uit 1971. Hij gebruikte de 917K in de film voor actiescènes en camerawerk. Siffert kreeg de Porsche weer terug, maar kon er niet lang meer van genieten. Hij kwam in 1971 om bij een fatale crash.

Restauratie
De Porsche (niet betrokken bij dat ongeval) wisselde in de jaren daarna verschillende keren van eigenaar. In 2001 kwam hij terecht in een opslag in Parijs. Gooding & Company wilde de auto al in 2014 verkopen, maar schrapte de veiling al snel. Daarna is de bolide volledig opnieuw opgebouwd in Zwitserland, omdat er blijkbaar toch nog wel wat aan mankeerde.

Vraagprijs
Porsche-fans met diepe zakken kunnen optimaal gebruik maken van deze tweede kans, al heb je wel de nodige miljoenen nodig om je de nieuwe eigenaar te mogen noemen. De vraagprijs van Gooding & Company ligt namelijk tussen de 13 en 16 miljoen dollar. Heb je interesse, dan kun je je hier melden.

Jordy Stuivenberg
Door Jordy Stuivenberg

Mis geen belangrijk autonieuws meer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en wij zorgen ervoor dat je altijd weet wat er speelt. Zo mis je geen belangrijk autonieuws meer.

Zoeken

Merk- & modeldossiers