Autonieuws

Tesla bevestigt gesprekken over nieuwe Gigafactory in China

Tesla heeft bevestigd dat er interesse is om een nieuwe fabriek te openen in China. Het bedrijf zegt niet of er al handtekeningen gezet zijn, maar dat lijkt een kwestie van tijd.

De interesse van Tesla komt niet uit de lucht vallen, want China is de grootste markt als het gaat om elektrische auto's. Veel Chinezen rijden in goedkope modellen van lokale merken, maar ook de auto's van Tesla zijn erg in trek in het land. Er valt dus veel te winnen door óók lokaal te gaan produceren.

Besparingen
De verkopen van Tesla in China groeiden in 2016 tot meer dan een miljard dollar. Worden de verkochte auto's ook nog eens lokaal geproduceerd, dan bespaart Tesla nog meer, omdat het niet langer 25 procent aan importbelasting hoeft te betalen.

Verklaring Tesla
In een officiële verklaring laat Tesla weten dat er inderdaad gesprekken zijn gevoerd met vertegenwoordigers in Shanghai. Het is niet duidelijk of er al een overeenkomst op tafel ligt of dat het overleg net begonnen is. "Tesla kijkt met de overheid naar mogelijkheden om een fabriek op te zetten voor de Chinese markt", aldus Tesla. "We verwachten hierover tegen het einde van het jaar meer duidelijkheid te kunnen geven."

Nieuwe Gigafactories
Elon Musk liet in een eerder stadium al weten dat hij voor het einde van 2017 duidelijk wil hebben waar hij zijn nieuwe Gigafactories gaat bouwen. Het feit dat dan ook nieuws over de Chinese markt zal volgen, zou kunnen betekenen dat er in ieder geval één fabriek in de regio van Shanghai gebouwd wordt.

Gerelateerde artikelen

Nederlandse coachbuilder bouwt Tesla Model S Shooting Brake

Autonieuws
> Artikel lezen

'Bijna kwart van de Tesla Model 3-reserveringen geannuleerd'

Autonieuws
> Artikel lezen

Tesla Shooting Brake blijft one-off, want maker stopt ermee

Autonieuws
> Artikel lezen

Ontslagronde bij Tesla: zo'n 10% personeel eruit

Autonieuws
> Artikel lezen

Weg belastingvoordeel na 200.000ste Tesla

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.