Autonieuws

Goodwood Revival het decor van nieuwe TVR

De nieuwe TVR heeft een releasedatum. 8 september gaat het doek ervan af en waar beter dan op het uiterst sfeervolle Goodwood Revival, een Brits autofeest bij uitstek.

Veel Britser dan Goodwood Revival wordt het niet (al ben je gerust ook welkom in een typisch jaren '40 kloffie van Amerikaanse makelij of een uniform van het Franse vreemdelingenlegioen). Een perfect decor dus om de eerste auto van het herrezen TVR te presenteren. Op 8 september gaat dat gebeuren zo reeds aangekondigd, bijgestaan door een nieuwe teaserafbeelding van de vermoedelijk geheten Griffith. Een eveneens afgestofte naam.

Gegarandeerd succes
Volgens Les Edgar, de topman van het op en top Britse sportwagenmerk, kan de nieuwe TVR eigenlijk nu al niet meer stuk. Potentiële kopers hebben de auto al in het geniep kunnen bewonderen en zijn laaiend enthousiast, aldus de hoogblonde Engelsman. 'Het wordt een gegarandeerd succes!'

400 pk per ton
Zelf houden we nog eventjes een slag om te arm. Al zijn de specificaties van de nieuwe TVR alvast om te watertanden. De nieuwe TVR zal namelijk een TVR in optima forma zijn. Oftewel relatief licht en zeer krachtig en wars van hypermoderne elektronische engeltjes.

Een 5.0 liter V8 zorgt voor de aandrijving, getuned door Cosworth. Het vermogen? Circa 400 pk per ton is de belofte. Wetende dat de TVR zo'n 1.200 kilogram zal wegen, betekent dit een totaalvermogen van ongeveer 480 pk. Een acceleratie naar 100 m/h in minder dan 4 tellen moet er zodoende inzitten. Net als een topsnelheid van dik 300 km/h.

Gerelateerde artikelen

Eindelijk beeld dat de nieuwe TVR recht aandoet

Autonieuws
> Artikel lezen

Herboren TVR trekt doek van nieuwe Griffith!

Autonieuws
Herboren TVR trekt doek van nieuwe Griffith!
> Artikel lezen

Gloednieuwe fabriek voor comeback TVR

Autonieuws
Gloednieuwe fabriek voor comeback TVR
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.