Autonieuws

Europees debuut op IAA: Chevrolet Aveo

Chevrolet presenteert de Aveo in Europa. Zijn Europese debuut maakt de auto op de IAA in Frankfurt. De Aveo volgt de Kalos sedan op en wordt leverbaar vanaf het voorjaar van 2006.

De nieuwe Aveo werd gepresenteerd op de Auto Shanghai in april 2005. In Frankfurt staat de Europese versie van het model. Deze versie wijkt slechts in detail af van de eerder gepresenteerde Aveo. De auto is ontwikkeld door GM Daewoo Auto & Technology in Korea en zal in 120 landen op de markt komen. Het is een echte wereldauto.
 
Afwijkend design
Optisch gezien wijkt de Aveo behoorlijk af van de Kalos 3-deurs en 5-deurs. De basislijnen zijn gelijk maar de exterieurkenmerken maken de auto voldoende onderscheidend. Ook het interieur is behoorlijk anders. Het interieur ziet er netjes en hoogwaardig uit. Daarmee wordt al duidelijk dat Chevrolet eraan werkt om het imago van haar modellen behoorlijk op te krikken.
 
Compact maar ruim
De Aveo is een compacte sedan maar niet klein. Met een lengte van 4,31 m, een breedte van 1,71 m en een hoogte van 1,50 m biedt de Aveo voldoende interieurruimte aan haar inzittenden. De wielbasis is 2,48 m en volgens Chevrolet kan de kofferbak maar liefst 400 liter aan bagage verstouwen. De achterbank is in ongelijke delen neerklapbaar om nog meer ruimte te krijgen.
 
Uitrusting
Tot de standaarduitrusting van de Aveo behoren onder meer airco, elektrische ramen, centrale vergrendeling op afstandsbediening en wat veiligheid betreft twee frontairbags. Isofix-bevestigingspunten maken het installeren van een kinderzitje tot ´kinderspel´.
 
Motor
Voor de aandrijving staat een 1.4 liter viercilinder benzinemotor garant. De 94 pk sterke motor neemt genoegen met 7,0 liter per 100 km. Standaard is er een handgeschakelde vijfbak gemonteerd. Als optie levert Chevrolet een viertraps automaat.
 
Voorjaar 2006 op de markt
De Aveo maakt zijn Europese debuut op de IAA in Frankfurt. Het model staat in het voorjaar van 2006 bij de Chevrolet-dealers.

Gerelateerde artikelen

Productiemodel Chevrolet Aveo onthuld

Autonieuws
Productiemodel Chevrolet Aveo onthuld
> Artikel lezen

Europese Chevrolet Aveo Sedan in Genève

Autonieuws
Europese Chevrolet Aveo Sedan in Genève
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.