Autonieuws

Bijgepunte BMW M2 sjeest zichzelf voorbij

Onoplettendheid bij BMW België heeft ervoor gezorgd dat de 'gefacelifte' M2 vroegtijdig op straat is komen te liggen.

Als kenners met een stel adelaarsogen niet beter hadden geweten, dan had het zomaar gekund dat niemand deze vergissing bij de Belgische tak van BMW had opgemerkt. Zelden was een facelift zo summier. Anderzijds, de Duitsers hebben het niet nadrukkelijk over een facelift maar een zogenaamde 'Life Cycle Impulse'. Vrij vertaald een tussentijdse update, nauwelijks meer dan een modeljaarwijziging. Op zich logisch, want de M2 is immers nog geen twee jaar oud.

Hoekige 'angel eyes'
Vanwaar dan deze lichte vernieuwingsronde? Simpel, de 3-serie is wel reeds significant geüpdatet en de 5- en 7-serie zijn zelfs compleet nieuw en zodoende was het zaak om de 2-serie Coupé weer in dezelfde pas te laten lopen.
Een update voor de LED-koplampen en achterlichten acht BMW daartoe voldoende. Kijk maar eens goed in de 'ogen' van de M2. De typische 'angel eyes' zijn niet langer rond maar voortaan hexagonaal. Ook het binnenwerk van de achterlichtunits zijn licht opgefrist, al moet je er echt meerdere keren voor kijken.

400 pk?
De rest van exterieur lijkt onaangetast te zijn. Iets waarmee wijzelf geen moeite hebben, want aan gebrek aan uitstraling heeft het nooit gelegen bij de M2. Ook niet aan motorvermogen, maar toch heerst er veel nieuwsgierigheid of de 3.0 liter turbozescilinder nog wat krachtiger dan 370 pk is geworden. Niemand die het tot dusver zeker weet. Er zijn enkel vermoedens van een upgrade naar 400 pk.

En zo niet, dan komt dat mogelijk alsnog in een later stadium. BMW M heeft onlangs immers bekendgemaakt vaker speciale Competition-uitvoeringen van z'n modellen te lanceren. En die speciale edities laten zich kenmerken door meer vermogen bij een lager gewicht. De M4 CS kwam daar pas al acte de présence van geven.

Gerelateerde artikelen

BMW M2 Competition komt nog harder feestvieren

Autonieuws
> Artikel lezen

BMW Z4 M stevent af op eenmalige oefening

Autonieuws
> Artikel lezen

Hint deze BMW M2 Concept naar terugkeer CSL-naam?

Autonieuws
> Artikel lezen

BMW M2 Competition komt nog harder feestvieren

Autonieuws
> Artikel lezen

Hint deze BMW M2 Concept naar terugkeer CSL-naam?

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.