Autonieuws

Hyundai plaagt met haar midi-SUV, genaamd Kona

Mocht je in de weer zijn voor een B-segment-SUV, wees verstandig en wacht dan nog eventjes met beslissen. Dat wil Hyundai althans duidelijk maken middels een teaser van haar aanstaande Kona.

De Kona is het kleine broertje van de Tucson en het langverwachte antwoord van Hyundai op auto's als de Renault Captur, Peugeot 2008 en Mazda CX-3. En hij komt sneller dan gedacht, namelijk deze zomer al met een lancering in de tweede helft van dit jaar.

Zelfverzekerde looks
Veel willen de Zuid-Koreanen nog niet kwijt over de Kona, maar dat de nieuwe telg perfect in het straatje zal passen van de grotere Tucson en Santa Fe daar twijfelt niemand aan. Van voren wil de Kona sowieso een net zo zelfverzekerde indruk maken als z'n grote broers, aldus deze teaser.

Consumentengevecht
In zekere zin is die (gezonde) arrogantie ook nodig, want de Kona is niet de enige nieuwe compacte SUV die een stukje van de consumententaart wil opeisen. Ook Skoda heeft haar zin daarop gezet met de Karoq en Opel wil zelfs een extra groot stuk door naast de Mokka X ook nog de Crossland X te lanceren.

Gerelateerde artikelen

Minimaal 300 km voor Hyundai Kona Electric

Autonieuws
> Artikel lezen

Hyundai Kona: crossover met opvallend design

Autonieuws
Hyundai Kona: crossover met opvallend design
> Artikel lezen

Hyundai Kona doet niet aan stickerprijzen

Autonieuws
> Artikel lezen

Soms is een kentekenplaat zo lelijk nog niet

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.