Autonieuws

Geen Cupra, Seat Ateca wel als FR

Enig tijd terug betrapten we een gecamoufleerde Ateca in een wel heel sportieve uitdossing. Meteen ging de gedachte uit naar een heuse Cupra-versie van Seat's compacte SUV. Iets te enthousiast misschien? De nu presenteerde Ateca FR lijkt namelijk als twee druppels water op dat prototype.

Wat R-line is voor Volkswagen, is FR bij Seat: net een tandje minder sportief dat de absolute topmodellen. Niettemin weet de Ateca FR behoorlijk van wanten, want voorzien van een geblazen tweeliter benzine, goed voor een potige 190 pk. Liever lekker vlot dieselen, dat kan ook. Eveneens met een 2.0 liter viercilinderturbo en 190 pk. Beide motoren worden gekoppeld aan 4Drive-vierwielaandrijving, standaard via een manuele 6-bak. Een DSG-automaat zal optioneel zijn.

Opsmuk
Seat heeft voor de FR nagenoeg het uitrustingsniveau van de Xcellence-uitvoering als uitgangspunt genomen met daarbovenop tal van sportief getinte details. Zo zijn de dakrails en de omlijsting van de ramen uitgevoerd in zwart, prijken er meerdere FR-logo's op de koets en in het interieur en beschikt de Ateca FR over een speciale grille en potige bumpers. Ook LED-mistlampen maken deel uit van de Ateca FR, evenals grote wielen. De grootst verkrijgbare maat is 19 inch, voorzien van maar liefst 245 millimeter breed rubber.

Vanbinnen pakt de Ateca FR uit met onder meer aluminium instaplijsten met FR-logo, een multifunctioneel sportstuur, sportieve pedalen, sportstoelen die met alcantara zijn bekleed (leer optioneel) en rode stiksels her en der. Een aantal zwarte accenten in het interieur onderstreept de luxe inborst van Ateca, aldus de Spanjaarden.

Geduld
Seat is er vroeg bij met de Ateca FR. De showroomintroductie is namelijk pas begin volgend jaar. Prijzen worden tegen dat moment bekendgemaakt. En wat betreft die vermeende Cupra-versie: wat niet is, kan nog komen. We tellen namelijk slechts twee eindpijpen bij de FR en vier bij het eerder gespotte prototype.

Prijzen
De Seat Ateca FR kan per direct besteld worden vanaf € 33.950,-. Voor dit geld rijd je de 150 pk sterke versie. De 2.0 liter TSI met 190 pk en 4Drive-vierwielaandrijving en DSG-automaat is er voor € 47.800,-. De voordeligste FR-diesel geniet eveneens 150 pk en kost € 43.250,-.

Gerelateerde artikelen

Seat jaagt Ateca Cupra 300 over de Ring

Spyshots
> Artikel lezen

Zelfstandig Cupra geeft meteen gas met 4 auto's

Autonieuws
Zelfstandig Cupra geeft meteen gas met 4 auto's
> Artikel lezen

Voor de avonturier: Seat Ateca X-Perience

Autonieuws
Voor de avonturier: Seat Ateca X-Perience
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.