Autonieuws

Audi kondigt Q4 en elektrische auto's aan

Audi heeft vandaag een tipje van de sluier van haar (nabije) toekomst opgelicht. Het merk uit Ingolstadt heeft bekendgemaakt in 2019 een Q4 te zullen introduceren en geeft ons daarnaast zich op de introductie van een aantal andere nieuwe modellen waaronder drie elektrische auto's.

Het meest concrete en tevens belangrijkste nieuws dat vandaag naar buiten is gekomen is de komst van de Q4. Een logische stap zou je zeggen, zeker met BMW's X4 en Mercedes' GLC als voornaamste concurrenten. Audi's antwoord daarop heet Q4 en het model moet in 2019 in de showrooms staan. Als je het ons vraagt kan zijn design weleens vrij dicht aanleunen tegen de TT offroad concept zoals die in 2014 in Peking werd gepresenteerd.

Elektrische auto's
Wat Audi ons tevens laat weten is dat er de komende jaren 3 verschillende elektrische auto's op de markt komen? Welke, dat willen ze op dit moment nog niet kwijt. Maar wij achten de kans groot dat één daarvan is gebaseerd op de e-tron quattro concept, maar dan voorzien van volledig elektrische aandrijving in plaats van een hybride-aandrijflijn.

2018
Concreter en nabijer in de toekomst zijn de komst van de gloednieuwe A8 (deze zomer), de nieuwe A7 en de Q8. Die laatste twee komen beiden volgend jaar op de markt.

Gerelateerde artikelen

Elektrische supercar van Audi in aantocht

Autonieuws
Elektrische supercar van Audi in aantocht
> Artikel lezen

3D-configurator nu voor alle Audi-modellen

Autonieuws
> Artikel lezen

Vredestein gaat voor originaliteit met speciale youngtimers-banden

Autonieuws
> Artikel lezen

Deze Q’s kun je van Audi verwachten

Autonieuws
Q8
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.