Autonieuws

Fittipaldi EF7: de auto waar zelfs F1-kampioenen van dromen

Emerson Fittipaldi kan voortaan in zijn eigen supercar stappen. De Fittipaldi EF7 is op de beursvloer van Genève officieel onthuld en is bijna klaar voor productie.

De Fittipaldi EF7 is een bijzondere creatie. De voormalig wereldkampioen Formule 1 kwam zelf met het idee, stapte naar Pininfarina voor het ontwerp en vroeg HWA om hulp qua techniek. In dat opzicht is de EF7 zeker een interessant gespreksonderwerp. Daarvoor hoef je alleen maar naar de 600 pk sterke V8 te kijken.

Inspiratie uit Italië
Daar houdt het niet op, want de basis van de EF7 bestaat uit een koolstofvezel tub, afkomstig van HWA. Pininfarina verzorgde het ontwerp en heeft zich daarbij duidelijk laten inspireren door zijn landgenoten (lees: Ferrari en Lamborghini). Het resultaat mag er wezen, helemaal als je naar de droge cijfers kijkt. De Fittipaldi EF7 weegt namelijk nog geen 1.000 kg.

Spartaans
Dat betekent wel dat de EF7 behoorlijk spartaans wordt uitgevoerd. De motor en de transmissie worden bijvoorbeeld direct op het chassis gemonteerd. Dat is lichter, maar niet per se comfortabeler. Traction control en ABS zijn wél standaard, dus het V8-monster wordt wel enigszins in toom gehouden door elektronica.

25 exemplaren
Koop je een Fittipaldi EF7, dan helpt Emerson je persoonlijk bij het afstellen van de supercar. Alleen dat is de aanschafprijs (nog onbekend) al waard voor de echte diehard. Wees er wel snel bij, want het blijft bij 25 exemplaren.

Gerelateerde artikelen

BMW: 'Nieuwe 3-serie wordt weer een echte rijdersauto'

Autonieuws
> Artikel lezen

Singer-alternatief: Paul Stephens Porsche 911 Le Mans Classic

Autonieuws
> Artikel lezen

Pirelli's F1-band doet ook prima dienst als klankkast

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Het bijzondere verhaal van een zoon die 722 km/h reed in een 50-jaar oude Challenger 2

Autonieuws
> Artikel lezen

Geen zee te hoog voor Rolls-Royce surfplank

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.