Autonieuws

#Primeurs

De grootste primeurs op de Autosalon van Geneve 2017

Vele tientallen auto's worden op de Autosalon van Genève voor het eerst aan het publiek getoond. De één volgens zijn scheppers nog belangrijker dan de ander. Maar wat zijn nu objectief bezien de allerbelangrijkste primeurs? Wij hebben een overzicht voor je gemaakt.

Range Rover Velar

N01: Range Rover Velar

Zo op het eerste oog is de Velar niet meer of minder dan een Range Rover Sport met een sterk aflopende daklijn. Totdat je er in het echt voorstaat. Want wat lekker laag, breed en dik is de Velar. Duidelijk het sportiefste jongetje uit de Range Rover-klas. Lees meer »

Mercedes-AMG GT4 Concept

N02: Mercedes-AMG GT4 Concept

Porsche heeft al lange tijd min of meer het alleenrecht in de klasse van zeer sportieve vierdeurs auto's. Maar daar gaat Mercedes-AMG een eind aan maken met de GT4. Deze concept vormt een voorproefje. Lees meer »

Bentley EXP12 Speed 6e

N03: Bentley EXP12 Speed 6e

Vooruit, die belachelijke naam vergeten we snel. Maar voor de rest moeten we deze conceptcar van Bentley vooral blijven onthouden. Dit zou namelijk zomaar de opvolger van de Continental-serie kunnen zijn. Lees meer »

Volkswagen Arteon

N04: Volkswagen Arteon

Door hem een compleet andere naam te geven en het design nog scherper te maken dan je eigenlijk van Volkswagen zou verwachten gaat Volkswagen de (Passat) CC definitief doen vergeten. Deze Arteon neemt voortaan de honneurs waar en mag zich tevens het vlaggenschip van VW noemen. Lees meer »

Audi RS 5 Coupé

N05: Audi RS 5 Coupé

Audi Quattro is niet meer, daarvoor in de plaats is Audi Sport gekomen. En hun eerste vrucht is deze RS 5 Coupé. Voorzien van een 2.9 liter V6 met 450 pk. Lees meer »

Porsche Panamera Sport Turismo

N06: Porsche Panamera Sport Turismo

Een stationwagon zullen we het maar niet noemen, dan hebben we ruzie met Porsche, maar de Panamera Sport Turismo is het feitelijk wel. Alleen dan eentje van het zeer sportieve soort. Lees meer »

Hyundai i30 Wagon

N07: Hyundai i30 Wagon

Niet de spannendste primeur, wel een heel belangrijke voor ons land. Lees meer »

Opel Crossland X

N08: Opel Crossland X

De Meriva is niet meer en deze Crossland X mag dat stokje overnemen. Lees meer »

Opel Insignia

N09: Opel Insignia

Wat een schitterende bolide is die nieuwe Insignia toch. Prachtig Opel. Lees meer »

Seat Ibiza

N10: Seat Ibiza

We moeten toegeven dat ook wij echt twee keer moeten kijken om het verschil met zijn voorganger duidelijk te zien, maar dit is echt de gloednieuwe Seat Ibiza. Lees meer »

Ford Fiesta

N11: Ford Fiesta

Over evolutie gesproken. Net als Seat met de Ibiza heeft gedaan volgt ook de Ford Fiesta duidelijk het voorbeeld van zijn voorganger. Lees meer »

Pagani Huayra Roadster

N12: Pagani Huayra Roadster

Pagani heeft in navolging op de coupé nu ook de Huayra Roadster gepresenteerd. Van dit rijdende kunstwerk worden slechts 100 exemplaren gebouwd. En helaas, die zijn allemaal al uitverkocht. Wat die 100 kopers daarvoor hebben moeten neertellen? Een slordige 2,28 miljoen euro per stuk. Lees meer »

BMW 5-serie Touring

N13: BMW 5-serie Touring

Als je de 5-serie Sedan kent, ken je de Touring feitelijk ook. Maar desalniettemin is dit voor ons land de belangrijkste carrosserievariant van de 5-serie. En heel eerlijk, wij vinden hem ook de mooiste. Lees meer »

Volvo XC60

N14: Volvo XC60

Noem het een mini-XC90 als je wilt, maar feit is dat Volvo met de gloednieuwe XC60 ongetwijfeld een vervolg gaat geven aan haar enorm stijgende lijn qua verkoopaantallen. Lees meer »

Alpine A110

N15: Alpine A110

We hebben er even op moeten wachten, maar het is eindelijk zover: Alpine heeft de A110 onthuld. En ja, het lange wachten wordt echt beloond. Lees meer »

Renault Zoe E-Sport

N16: Renault Zoe E-Sport

De Renault Zoe is een leuke verschijning, maar erg sportief is -ie niet. Daar komt verandering in met de e-sport concept, een fraaie tweezitter tjokvol imponerende techniek uit de Formule E. Lees meer »

Gratis exclusieve verhalen ontvangen?

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en we sturen je regelmatig exclusieve verhalen die niet op de site staan. Bovendien mis je nooit meer een leuk of uniek nieuwtje.

Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers