Autonieuws

Volkswagen Sedric brengt autonoom rijden naar hoger level

Volkswagen tilt autonoom rijden naar een volgend niveau. Met de introductie van de Sedric, dat staat voor SElf DRIving Car, gaat men een stap verder dan het overnemen van de besturing. De Sedric is feitelijk een taxi van de toekomst.

De introductie van de Sedric geeft blijk van Volkswagen's ambities om zelfrijdende auto's te gaan bouwen. Volgens de fabrikant is de conceptcar ontwikkeld voor 'stadium 5 van autonoom rijdende voertuigen'. Daarbij is er geen bestuurder meer nodig en kan de Sedric zelfs dienst doen als deelauto.

Sedric roepen met 'The Button'
De Sedric, die onder de vlag van de Volkswagen Group wordt uitgebracht en niet als één van haar merken, is op te roepen met behulp van de 'The Button'. Met een druk op deze afstandsbediening doe je een verzoek om de Sedric voor te laten rijden. In de toekomst is het de bedoeling dat met name de steden beschikken over talloze Sedrics waardoor deze binnen no-time voor je kunnen klaarstaan. Op 'The Button' verschijnt na het oproepen de nog resterende tijd tot de dichtstbijzijnde Sedric bij je is.

Praten met Sedric
Eenmaal ingestapt kun je tegen de Sedric praten als tegen een menselijke chauffeur. Je kunt je bestemming doorgeven, een verzoek indienen over de te rijden route of een eventuele tussenstop aan het voertuig kenbaar maken. Vervolgens kun je lekker achteroverleunen en rijdt de Sedric je naar je bestemming.

Geen stuur en pedalen
De Sedric is uiteraard elektrisch aangedreven. De platte batterijen hebben een plek gevonden in de vloer van de auto en geven hun kracht door aan een eveneens laag ingebouwde elektromotor. Wat voor vermogen die levert? Dat is blijkbaar niet relevant. Volkswagen noemt het niet eens. Logisch ook, de Sedric beschikt namelijk niet over een stuur of pedalen waardoor zelf rijden niet eens een optie is.

Kinderen en kleinkinderen op komst
Met de presentatie van deze conceptcar geeft Volkswagen het startschot voor een waar offensief van zelfrijdende auto's. Volgens de Duitse gigant is het de vader van een complete generatie autonome auto's. Binnenkort kunnen er volgens Volkswagen 'kinderen en kleinkinderen' verwacht worden binnen de verschillende merken van het concern.

Gerelateerde artikelen

Hier is 'ie dan, de 290 pk sterke Golf GTI TCR

Autonieuws
> Artikel lezen

Volkswagen's meest verkochte product in 2017 is...

Autonieuws
Volkswagen's meest verkochte product in 2017 is...
> Artikel lezen

Opnieuw meer pk's voor Volkswagen Golf GTI

Autonieuws
> Artikel lezen

Volkswagen koopt EV-accu's in plaats van Tesla

Autonieuws
Volkswagen koopt EV-accu's in plaats van Tesla
> Artikel lezen

Volkswagen vertelt meer over R Pikes Peak-racer

Autonieuws
Volkswagen vertelt meer over R Pikes Peak-racer
> Artikel lezen

Stagiairs stoppen Volkswagen Golf 411 pk toe

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.