Autonieuws

Dacia Logan MCV Stepway

Ook Stepway-uitdossing voor Dacia Logan MCV

De Sandero, Dokker en Lodgy gingen al voor en nu heeft Dacia ook de Logan MCV in een opgeruigde Stepway-uitdossing gestoken. In Genève vindt het officiële debuut plaats.

Ook Stepway-uitdossing voor Dacia Logan MCV
Het gaat goed met Dacia. 2016 is bij het Roemeense budgetmerk de boeken ingegaan als een recordjaar. Bijna 585.000 auto's werden er verkocht, en de stoere Stepway-modellen hebben daar zeker hun steentje aan bijgedragen. Dat smaakt dus naar meer, vandaar dat Dacia nu ook de Logan MCV introduceert met dezelfde kenmerken als de Sandero Stepway, Dokker Stepway en Lodgy Stepway.

Tamelijk uniek
Het Stepway-recept mag reeds bekend zijn: zwart kunststof rond de bumpers en wielkasten, een met 5 centimeter vergrote bodemvrijheid en zilverkleurige skidplates in combinatie met specifieke lichtmetalen velgen (16 inch) bepalen de opgeruigde uitstraling. Zo ook die van de Logan MCV Stepway en dat maakt de auto tamelijk uniek. De spoeling 'avontuurlijke' stationwagens is namelijk zeer dun. Al helemaal in de prijsklasse tot 20.000 euro. De daadwerkelijke prijs van de Logan MCV Stepway moet overigens nog bekendgemaakt worden.

S

pelen met kleuren

Wat al wel zeker is, is dat er slechts twee lakkleuren verkrijgbaar zullen zijn: blauw of antraciet. Een 'derde' (accent)kleur, naast het zwarte kunststof, is het zilverachtige 'Noir Diamantée'. Daarin zijn de buitenspiegelkappen en dakrails uitgevoerd.

Aangepakt interieur

Vanbinnen profiteert de Stepway-uitvoering van dezelfde veranderingen als bij de vernieuwde Logan MCV. Zo is de sfeer opgeleukt met verchroomde details op de deurpanelen, de middenconsole en rondom de ventilatieopeningen. Tevens is de ergonomie verbeterd door de knoppen van de elektrisch bedienbare voorportieramen te verplaatsen naar de deurpanelen. Andere comfort verhogende zaken zijn een neerklapbare armsteun die geïntegreerd is in de bestuurdersstoel, de 'one-touch'-richtingaanwijzers en het verlichte dashboardkastje.

Ook nieuw is het stuurwiel met voortaan een zachtere stuurwielrand, volgens Dacia, terwijl het meubilair speciaal voor de Stepway van een 3D-weefsel is voorzien, inclusief specifieke stiksels net als bij de vorig jaar geïntroduceerde Sandero Stepway.
Redactie
Door Redactie
Ook Stepway-uitdossing voor Dacia Logan MCV
Ook Stepway-uitdossing voor Dacia Logan MCV
Ook Stepway-uitdossing voor Dacia Logan MCV
Ook Stepway-uitdossing voor Dacia Logan MCV

Mis geen belangrijk Dacia-nieuws meer

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en mis geen enkel nieuws meer van jouw favoriete merk.

Zoeken

Merk- & modeldossiers