Autonieuws

Technische details Toyota Supra op straat

Eén van de (sport)auto's waar het meest naar uitgekeken wordt is de nieuwe Toyota Supra. Kennelijk hebben de Japanners hem reeds klaar, want de Russen beweren de brochure ervan in handen te hebben met daarin enkele interessante details.

Voor wie de afgelopen tijd in een grot heeft geleefd: Toyota's sportcoupé blaast naar verluidt de illustere naam Supra nieuw leven in en is in samenwerking ontwikkeld met BMW, parallel aan de Z5. Veel meer informatie over de twee kemphanen is er eigenlijk ook niet, behalve geruchten en gericht giswerk. Of men met dat laatste in de juiste richting zit? Zowel BMW als Toyota onthoudt zich van elk commentaar.

From Russia with love
Maar daar zal je de Russen hebben. De website auto.blog.rs beweert zowaar de brochure van de Supra in handen te hebben gekregen met daarin ontluikende details. Zo zou de Supra 4,38 meter lang zijn, bij een breedte van 1,83 meter en een lage 1,28 meter.
Ter indicatie en om daarbij eventjes bij technologisch partner BMW te blijven: de Z4 is net een maatje kleiner. De wielbasis van de Supra is met 2,47 meter dan wel weer vergelijkbaar met die roadster uit München, wat duidelijk maakt dat de sportieve Japanner over een behoorlijke overhang vóór en achter beschikt. Spyshots bevestigen dat ook. Het gewicht van de nieuwe Supra varieert tussen 1.350 en 1.430 kilogram, afhankelijk van de motor.

Geen hybride
Over de motoren gesproken. Ook die beweert de Russische blogwebsite al te weten, namelijk een 192 pk sterke viercilinder-turbobenzinemotor en een 340 pk sterke zescilinder, eveneens geblazen. Oftewel, krachtbronnen uit de schappen van BMW. Niets over een hybride dus. Echter wat niet is, kan nog komen. Wordt vervolgd…

Gerelateerde artikelen

Toyota Supra ook op Goodwood nog altijd in een velletje

Autonieuws
Toyota Supra ook op Goodwood nog altijd in een velletje
> Artikel lezen

Gelekt: nieuwe Toyota Supra is een helleveeg!

Autonieuws
> Artikel lezen

Laat dit alsjeblieft de Toyota Supra zijn!

Autonieuws
Smeekbede: laat dit alsjeblieft de Toyota Supra-opvolger zijn!
> Artikel lezen

Terugkeer Toyota Supra officieel aangekondigd

Autonieuws
Terugkeer Toyota Supra officieel aangekondigd
> Artikel lezen

'Lekkerste Toyota Supra telt 4 cilinders'

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.