Autonieuws

Victor Muller hangt 6 jaar cel boven het hoofd

Ook Victor Muller ziet Spyker allicht het liefst voor eeuwig dood en begraven. Echter de welbekende soap zal hem waarschijnlijk voor de rest van zijn leven blijven achtervolgen. In elk geval een lange tijd. Het nieuwe hoofdstuk luidt dat de Zweedse overheid nog een appeltje heeft te schillen met Muller en zijn kornuiten bij Saab destijds.

Update 7 april 2017 – Zonet is bekend geworden dat Victor Muller en twee van zijn naaste kornuiten bij Spyker-Saab destijds volledig zijn vrijgesproken van de aantijgingen die de Zweedse overheid tegen de drie had aangespannen.

Indien de Spyker-topman schuldig was bevonden op alle beklaagde punten hing hem een celstraf van maximaal 6 jaar boven het hoofd. Dat zorgzweet kan dus nu van Muller's voorhoofd, al kan de tegenpartij nog – tot eind april – in hoger beroep gaan tegen de vrijspraak van de rechtbank in het Zweedse Vänersborg. 'Dat gaat waarschijnlijk niet gebeuren, gezien de wijze waarop de rechtbank het vonnis heeft geformuleerd. Sowieso heb ik altijd vertrouwen gehad in een positieve afloop. Als je niets verkeerd hebt gedaan, heb je ook niets te vrezen. Ik ben advocaat geweest dus heb er redelijk verstand van en ik heb bewondering voor de professionele aanpak van de rechtbank', aldus Muller tegen Quote.

Door het oog van de naald tot dusver
Victor Muller heeft de Zweedse overheid al meerdere malen tegenover zich gehad in de rechtbank. Telkens, zowel tijdens de beschuldigingen als het verweer, viel daarbij het woord 'belasting' veelvuldig, maar tot op heden trok de welbespraakte, steevast in krijtstreep geklede rasoptimist aan het langste eind. Zo werd Muller al vrijgesproken als gebrekkige belastingplichtige en ook het hinderen van de fiscus kon hem niet ten laste gelegd worden.

Zes jaar brommen
Onlangs hebben de Zweden opnieuw een proces gestart tegen Muller en zijn voormalige Saab-collega's Jan-Åke Jonsson en Kristina Geers, de toenmalige bedrijfsjurist ten tijde van de Spyker-soap. En opnieuw is het eigenlijk de fiscus die vooral een appeltje heeft te schillen met 'Muller & co'.

Een valse boekhouding en belastingontduiking, oftewel fraude, hangt hun dit keer boven het hoofd (wat het exacte verschil is met eerdere rechtzaken is onduidelijk). De eis van de Zweedse overheid (als het wint) is dat daarentegen allesbehalve: maximaal zes jaar cel. Kortom, dit is het zoveelste moment waarop Muller's studie rechten beter van pas komt dan ooit.

Gerelateerde artikelen

Koop mij! Spyker C8 Preliator Spyder, met Koenigsegg-V8

Autonieuws
Koop mij! Spyker C8 Preliator Spyder, met Koenigsegg-V8
> Artikel lezen

Spreekt Spyker haar 9de en laatste leven aan in Genève?

Autonieuws
> Artikel lezen

Spyker C8 Preliator: vechtersbaasje

Autonieuws
Spyker C8 Preliator: productierijpe primeur
> Artikel lezen

Spyker C8 Aileron zwaait uit als LM85

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.