Autonieuws

Na 40 jaar eindelijk nieuwe Lada Niva

De afgelopen veertig jaar is er aan de Lada Niva bitter weinig verspijkerd. Een ontiegelijk lange tijd, zelfs voor een auto die een cultstatus geniet. Want ja, over de Niva wordt al tijden gerept dat hoe slechter de weg wordt, hoe beter de auto tot zijn recht komt. Op het onverhard is hij verrassend dapper. Maar binnenkort moet de Niva er dan toch aan geloven. Een vervanger is in de maak.

Over de opvolger van de Lada Niva is nog maar weinig bekend. Omdat Renault-Nissan de scepter zwaait bij Avtovaz, de producent van Lada's, wordt gevreesd dat de geliefde offroader een opgewarmde Dacia Duster zou worden. Dat is onlangs ontkend door Avtovaz-baas Nicolas Maure. Gelukkig, maar of en in hoeverre Chevrolet vervolgens nog een vinger in de pap te roeren heeft wordt dan weer niet bevestigd noch ontkend.

Doodsteek
Als Maure het voor het zeggen heeft, dan kunnen we wederom een robuuste Niva verwachten die heel wat primitieve charmes van het origineel in zijn genen heeft. Oftewel, een niet al te grote SUV die wars is van elektronische betutteling en met een steeksleutel weer aan de praat gebracht kan worden, indien nodig. Gaat niet gebeuren natuurlijk, maar Maure's eigen visie op de nieuwe Niva is zonneklaar: hij wil dat Lada's boegbeeld opnieuw het aaibare buitenbeentje van het productprogramma wordt. Iets anders zou de doodsteek zijn voor de Niva.

Gerelateerde artikelen

Lada pakt flinkt uit op Autosalon Moskou

Autonieuws
> Artikel lezen

Lada schudt zijn verleden af met de X-Ray Concept

Autonieuws
Lada schudt zijn verleden af met de X-Ray Concept
> Artikel lezen

Dit is Lada's crossover op Dacia-basis

Autonieuws
> Artikel lezen

Chevrolet Niva Concept is ontzettend stoer ding

Autonieuws
Chevrolet Niva is ontzettend stoer ding
> Artikel lezen

Renault-Nissan deelt nu de lakens uit bij Lada

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.