Autonieuws

You're so beautiful

De 8 begeerlijkste auto’s van het jaar

Redactie29 december 2016

Als we de Staatloterij met Oud & Nieuw toch eens zouden winnen, dan… Want tsjonge jonge, wat viel er veel te genieten in 2016! Er kwam zoveel moois op ons af dat de jackpot niet genoeg zou zijn om ze stuk voor stuk te bemachtigen. Maar bescheiden als we zijn weten we het goed gemaakt: slechts ééntje uit deze lijst volstaat ook.

Aston Martin Vanquish Zagato Volante 1

Aston Martin Vanquish Zagato Volante

Aston Martin en Zagato. Het blijkt een match made in heaven te zijn. Keer op keer. Neem nu hun meest recente collaboratie: de Aston Martin Vanquish Zagato Volante. ‘Lady In Red’ van Chris De Burgh op repeat die dag. Zo prachtig dit.

Donkervoort D8 GTO-RS 2

Donkervoort D8 GTO-RS

Twee euroton aftikken voor een auto waarin je je een sardientje in blik voelt, de gemiddelde SUV doet denken aan een Romeinse strijdwagen die je elk moment kan openrijten en Youtube je grootste vrees is omdat in- en uitstappen nogal een hilarische kriem is. Anyday, anytime als je het ons vraagt.

BMW 2002 Hommage Turbomeister 3

BMW 2002 Hommage Turbomeister

Een visuele ode brengen aan één van je eigen iconen is je steevast begeven op glad ijs. Maar BMW wist alle benodigde hokjes daarvoor aan te vinken bij de 2002 Hommage. Twee keer zelfs, waarvan de ‘Turbomeister’-uitvoering onze favoriet is. Driewerf hoera!

Lexus LC 500 4

Lexus LC 500

Niet de reputatie hebben en het dan toch flikken. Daarvoor kan je enkel een diepe buiging maken. Deze is voor jou, Lexus LC 500. Van ons.

Porsche 911 R 5

Porsche 911 R

De meest begeerlijke Porsche sinds de 911 RS uit 1973. En als die er niet was geweest, het origineel uit 1967 waarop de 911 R van vandaag de dag is geïnspireerd. En dat terwijl je hem kon hebben voor een derde van de prijs van de 918 Spyder (maar inmiddels net zoveel waarde is als dat vlaggenschip). Klinkt als de deal van het jaar, toch?

Pagani Zonda 760 MD 6

Pagani Zonda 760 MD

Oud, maar niet afgedaan. Bij lange na niet zelfs. Sterker, stilletjes geniet de Zonda nog altijd onze voorkeur boven de Huayra. Ook als deze niet als 760 MD is getooid.

Lamborghini Aventador S 7

Lamborghini Aventador S

Op de valreep kwam ze nog binnenvallen. Dat is maar goed ook, want daardoor kan de Lamborghini Aventador S nog mee in dit overzicht. En anders hadden we haar volgend jaar wel een lintje opgespeld. Zelden was een facelift zo geslaagd.

Ford Focus RS 8

Ford Focus RS

Dé nieuwkomer van 2016 waarmee wij de rest van ons leven het prima zouden kunnen vinden, ongeacht de fase die nog aanbreekt. Punt.

Gerelateerde artikelen

Pirelli's F1-band doet ook prima dienst als klankkast

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Vredestein gaat voor originaliteit met speciale youngtimers-banden

Autonieuws
> Artikel lezen

Hoeveel pk voor nieuwe Ford Focus ST?

Spyshots
> Artikel lezen

BMW: 'Nieuwe 3-serie wordt weer een echte rijdersauto'

Autonieuws
> Artikel lezen

Het bijzondere verhaal van een zoon die 722 km/h reed in een 50-jaar oude Challenger 2

Autonieuws
> Artikel lezen