Autonieuws

Nieuwe Alpine is alvast te reserveren

Het productiemodel van de nieuwe Alpine moet nog gepresenteerd worden, maar hem bestellen is al wel mogelijk. Moederbedrijf Renault heeft de orderboeken geopend van de Alpine Première Edition.

Vraagt Renault ons nu een sportcoupé te kopen zonder hem vooraf gezien te hebben? Nee, zo is het niet. De Alpine zoals deze begin dit jaar als concept werd voorgesteld is volgens de fabrikant voor 95% gelijk aan het uiteindelijke productiemodel. Momenteel wordt daaraan de laatste hand gelegd. Kortom, compleet in het duister tast je niet met de Alpine Première Edition.

Veelbelovende prestaties
Nog wel is onduidelijk wat de compacte sportcoupé en het Franse antwoord op de Audi TT precies in zijn mars heeft. Het enige dat tot dusver uit monde van de Fransen is gekomen is een sprint van 0 naar 100 km/h in 4,5 seconden. Dat belooft spektakel, ook al is het vermogen van de zeer waarschijnlijk gebruikte viercilinder-turbo feitelijk nog giswerk.

Gelimiteerde oplage
Zijn deze beperkte gegevens voor jou evenwel afdoende om als een blok voor de Alpine Première Edition te vallen, weet dan dat je ermee een gelimiteerde versie koopt. Niet meer dat 1.955 stuks zullen ervan worden gebouwd. Wereldwijd.

Tot slot natuurlijk nog de prijs; die is nog niet bekend. Althans, de Nederlandse prijs niet. In Frankrijk gaat de speciale introductie-uitvoering van de nieuwe Alpine tussen de 55 en 60 mille kosten. Inclusief lokale belastingen is dat hier veelal om en nabij de 70.000 euro.

Gerelateerde artikelen

Nederlander Michael van der Sande verruild Alpine voor Jaguar Land Rover

Autonieuws
Nederlander Michael van der Sande verruild Alpine voor Jaguar Land Rover
> Artikel lezen

Nieuwe Renault Clio mag de benen strekken

Spyshots
> Artikel lezen

Renault zet Mégane RS op scherp met Trophy

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.