Autonieuws

511 pk sterke Corvette Z06 geprijsd

De Corvette Z06 wordt vanaf december in Europa leverbaar. Het betreft de snelste Corvette aller tijden. De 511 pk sterke Corvette Z06 staat voor een bedrag van € 114.950,- in de prijslijsten en is daarmee sportief geprijsd.

Hij sprint in slechts 3,9 seconden naar 100 km/h en behaalt een topsnelheid van 319 km/h. De Corvette Z06 is een volbloed sportauto die is ontwikkeld als broer van de C6.R racewagen. Op de Nürburgring liet Corvette onlangs een ongekend snelle tijd van 7 minuten en 43 seconden noteren.
 
Primeur
De auto die onlangs de prestigieuze 24 urenrace van Le Mans won, is een tweelingbroer van de nieuwe Corvette Z06 zoals die vanaf november in ons land leverbaar wordt. Ze zijn letterlijk naast elkaar ontwikkeld. De Z06 en C6.R hebben vergelijkbare motoren en transmissies, eenzelfde dry-sump smeersysteem en profiteren beide van vergelijkbare exotische lichtgewicht koolstofvezel en titanium componenten. Een goed voorbeeld is een composiet van koolstofvezel en balsahout in de bodemplaat van de Z06, meerdere kilo’s lichter en een primeur in de autowereld.
 
Topsnelheid
De 7.0 liter LS7 V8 krachtbron staat in de Z06 in elk geval borg voor fenomenale prestaties. Zijn 511 paardenkrachten (376 kW) en enorme trekkracht van 634 Nm garanderen een sprint naar 100 in 3,9 seconden en een topsnelheid van 319 kilometer per uur. De LS7 is dan ook de krachtigste motor die ooit door GM is gebouwd. Titanium drijfstangen en –kleppen helpen mee om de ‘rode streep’ van de toerenteller naar 7.000 te brengen.
 
Remsysteem
De toepassing van een afzonderlijke olietank buiten het motorblok staat borg voor een optimale smering, ook onder extreme acceleratie en bij de grote vertraging die het opgewaardeerde remsysteem (6-zuiger remklauwen voor en 4-zuiger achter) biedt. Ook de zeer hoge bochtensnelheden die de speciale wielophanging en Eagle F1 Supercar banden mogelijk maken, zullen de smering nooit in het gedrang brengen. Nog een record: de P325/30/ZR-19 achterbanden zijn de breedste die ooit onder een Corvette werden toegepast. De banden zijn bestand tegen snelheden tot 330 kilometer per uur.
 
Prijs en uitrusting
De Z06 is ondanks zijn sportieve karakter zeer compleet uitgerust. Alleen gepolijste wielen en een geïntegreerd DVD navigatiesysteem met stemherkenning, inclusief een uitgebreide Bose geluidsinstallatie zijn als optie leverbaar. De eerste 150 orders voor de Z06 zijn inmiddels genoteerd, ondanks dat klanten in Europa nog niet met de auto hebben kunnen rijden. De prijs bedraagt zoals gezegd € 114.950,- en dat is een stuk minder dan een vergelijkbare sportauto van Italiaanse makelij.

Gerelateerde artikelen

Additioneel plaatwerk en vuurkracht voor LOMA C6

Tuning & styling
Additioneel plaatwerk en vuurkracht voor LOMA C6
> Artikel lezen

Corvette Victory Edition viert autosport succes

Autonieuws
Corvette Victory Edition viert autosport succes
> Artikel lezen

Louis bedankt! Chevrolet Centennial Edition Corvette

Autonieuws
Louis bedankt! Chevrolet Centennial Edition Corvette
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.