Autonieuws

Mogelijk in 2017 al de Alfa Romeo Giulia Sportwagon

Zo teert Alfa Romeo jarenlang op slechts twee courante modellen (MiTo en Giulietta) en zo ineens is dit aantal verdubbeld. Met de Giulia en Stelvio. En daar blijft het niet bij als we Alfa's zonnige blik op haar toekomst moeten geloven. We kunnen veel meer verwachten. De meest interessante voor Nederland, stationland? De Giulia Sportwagon, natuurlijk. Een preview.

Update 10 februari 2017 – Krijg nu wat?! De Alfa waar elke praktische ingestelde Nederlander met een autohart op zit te wachten blijkt de nek om te zijn gedraaid. Oftewel, er komt geen Giulia Sportwagon! Dat heeft een topman bij Alfa Romeo vertelt tegen het Britse automagazine Car.

In het kort komt het erop neer dat Alfa niet voldoende brood ziet in een stationvariant van de Giulia, hoe goed het model ook is ontvangen. De vraag op markten waar Alfa actief – met name Europa – zou te klein zijn volgens interne analisten. Maar niet getreurd, meent Alfa. 'De Stelvio biedt soelaas'.

Logisch vervolg
Met een stokoude 159 Sportwagon mist Alfa Romeo momenteel de boot onder de mensen die niet zo nodig een SUV of crossover hoeven, maar wel graag ruimte en praktische bruikbaarheid wensen. En, hoe vreemd dit mogelijk ook klinkt gezien de mateloze populariteit van soft-roaders, dat is nog altijd een serieus stuk taart van de markt. Zeker in Nederland, waar de liefde voor de stationwagen bovengemiddeld groot is. Met name onder de leaserijders, waar Alfa het ook nog eens van moet hebben. De vraag is dan ook niet of er een Giulia Sportwagon komt, maar wanneer?

Opzij, opzij, opzij
Op de vraag wanneer denken insiders het antwoord al te weten, namelijk in de loop van volgend jaar al. De Italianen zouden namelijk de visie delen dat een nieuwe Sportwagon niet lang op zich moet laten wachten om Alfa terug op de kaart te krijgen. Nu zit de swung er bij pers en publiek lekker in (met dank aan de snelle opeenvolging van de Giulia en Stelvio) en dus nu is het zaak om door te drukken. De mineur rond het merk heeft lang genoeg geduurd, is de gedachte.

(Voordeel van) de twijfel
Anderzijds, iets wat lijkt op een nieuwe Giulia Sportwagon heeft nog nooit teken van leven gegeven. Als Alfa in 2017 wil lanceren dan wel introduceren, dan zou dat normaliter al gebeurd zijn. Het zou toch niet…? Weet je wat, laten we Alfa nu eens het voordeel van de twijfel geven.

Gerelateerde artikelen

Alfa Romeo Giulia gaat erin als pancetta

Autonieuws
Alfa Romeo Giulia gaat erin als pancetta
> Artikel lezen

Alfa Romeo Giulia Veloce: een sportiever randje

Autonieuws
Alfa Romeo Giulia Veloce
> Artikel lezen

Slechts 100 stuks: Chronoswiss Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Snelste Alfa's eren Nürburgring met speciale editie

Autonieuws
Snelste Alfa's eren de Nürburgring
> Artikel lezen

Plaatjes kijken: Alfa Romeo Giulia (+ zijn voorvader)

Fotogalleries
Plaatjes kijken: nieuwe en oude Alfa Romeo Giulia
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.