Autonieuws

Zevenzits Volkswagen Atlas gepresenteerd

Op de wereldberoemde Santa Monica Pier, aan het einde van Route 66, onthulde Volkswagen gisteravond de Atlas. Deze nieuwe zevenzits SUV zal gebouwd worden in een fabriek in Chattanooga (Tennessee) en is speciaal voor de Amerikanen ontwikkeld.

"Dit is de grootste en stoerste Volkswagen die we ooit in de VS hebben gebouwd", zo claimt Volkswagen Noord-Amerikaanse CEO. Het benadrukt dat de Duitsers zich in een belangrijk segment gaan storten: dat van de midsize SUV's. Nou ja, midsize. Voor Amerikaanse begrippen dan. De Atlas meet namelijk ruim 5 meter lengte en is op een paar millimeter na 2 meter breed. Dat zou in Europa gewoon als een flinke SUV doorgaan.

Gebouwd op het platform van de Golf
Ondanks die forse maten positioneert Volkswagen de Atlas tussen de Tiguan en Touareg. Hij is weliswaar groter dan die laatste, maar heeft niet de luxe van Volkswagen top-SUV. Dat zie je ook wel als je bekijkt dat de Atlas is gebouwd op het MQB-platform waarop ook auto's als de Golf en inderdaad Tiguan zijn gebouwd.

Vier- en zescilinder benzinemotor
Motorisch is er de keuze voor een 238 pk sterke 2.0 liter TFSI-motor alsook een 280 pk sterke 3.8 liter VR6. Beide motoren zijn gekoppeld aan, hoe kan het ook anders, een automaat. Voorwielaandrijving is standaard voor de viercilinder, 4Motion voor de VR6.

Helaas, niet voor ons
In het voorjaar van 2017 zal Volkswagen de Atlas bij de Amerikaanse dealers binnenrijden. Een komst naar Europa zit er niet in. Rusland en het Midden-Oosten hebben wel geluk. Die kunnen vanaf het einde van volgend jaar ook naar hun plaatselijke dealer voor een Atlas. Gelukkig hebben wij tegen die tijd de nieuwe Touareg.

Gerelateerde artikelen

Clamping-camper: Volkswagen Grand California

Autonieuws
> Artikel lezen

Super Golf-GTI (290 pk) komt naar Nederland

Autonieuws
Super Golf-GTI (290 pk) komt naar Nederland
> Artikel lezen

Volkswagen Up! GTI zegt geen nee tegen extra pit

Tuning & styling
> Artikel lezen

Volkswagen komt niet opdagen voor eigen recordpoging

Autonieuws
Volkswagen komt niet opdagen voor eigen recordpoging
> Artikel lezen

Doek valt voor Fiat Punto, alsook Volkswagen Beetle

Autonieuws
> Artikel lezen

Volkswagen aast nu ook op Bonneville-record

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.