Autonieuws

Eerste details Opel Insignia Grand Sport

De Insignia is toe aan een tweede generatie. En daarbij wil Opel nog meer zijn rol als topmodel van het merk gaan benadrukken. De toevoeging 'Grand Sport' moet dat benadrukken.

Opel is trots op de Insignia Grand Sport. Zo trots dat ze ons alvast een klein voorproefje geven van het model dat op stapel staat. Nu kennen we de gecamoufleerde prototypes inmiddels van onze eigen spyshots, maar niet eerder zagen we de huidige generatie Insignia en de nieuwe zo prachtig naast elkaar.

Groter, maar lichter
Met de Insignia Grand Sport groeit Opel's topmodel. Hij heeft een aanzienlijk langere wielbasis (+ 9 cm) en de wielen zijn bovendien dichterbij de hoeken van de carrosserie geplaatst. Dat moet de interieurruimte verbeteren, maar ook de rij-eigenschappen naar een hoger niveau tillen. Wat daar ook aan bijdraagt is de gewichtsbesparing van 175 kg.

Monza Concept als inspiratie
Qua design zal de Insignia Grand Sport sterk aanleunen tegen de in 2013 gepresenteerde Monza Concept. Of dat ook betekent dat bijvoorbeeld het volledig in schermen gehulde interieur daardoor het productiestadium bereikt? Laten we het hopen!

De nieuwe Insignia zal in maart op de Autosalon van Genève zijn werelddebuut beleven.

Gerelateerde artikelen

Sterrenregen bij laatste botsproeven Euro NCAP

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Opel Insignia GSi verpulvert OPC-voorganger op de Ring

Autonieuws
> Artikel lezen

Opel Exclusive rolt een rode loper voor je uit

Autonieuws
Opel Exclusive rolt een rode loper voor je uit
> Artikel lezen

Buick Regal GS hint alvast naar nieuwe Opel Insignia OPC

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.