Autonieuws

Renault Clio Sport Concept

De Renault Clio Sport Concept is een voorbode van de Clio Sport die in 2006 op de weg zal verschijnen. Volgende maand zal dit concept op de IAA in Frankfurt te zien zijn.

Renault Sport Technologies licht met de Clio Renault Sport Concept een tipje van de sluier op van hoe de opvolger van de Renault Clio Sport 2.0 16V er uit kan komen te zien. De wagen leent veel technieken van het Renault Formule 1 team. Zaken zoals de air diffuser aan de onderzijde en de luchtuitstroomopeningen in de voorspatborden zijn volgens Renault rechtstreeks ontleend aan de Formule 1.
 
Hightech-uitstraling
Het uiterlijk van de gewone Clio is niet alleen aerodynamisch aangepast, ook heeft Renault chroom gebruikt om de wagen wat meer hightech-uitstraling te geven. Zo hebben onder andere de omlijstingen van de grille, mistlampen, zijspiegels en de diffuser chroom meegekregen. Verder valt de Clio op door zijn zevenspaaks 18 inch lichtmetalen velgen en zijn exclusieve rode kleur op.
 
‘perfecte wegligging’
De nieuwe generatie voorwielophanging van Renault Sport Technologies is voorzien van een onafhankelijke wielophanging en aluminium componenten. Hierdoor biedt de Clio Sport Concept volgens Renault niet alleen een optimale tractie en een perfecte wegligging, maar ook een uitstekend veercomfort. Samen met de brede banden (215/40 R18) heeft de Clio een sportief weggedrag. Naast het onderstel hebben de heren van Renault de remmen ook aangepast. De vier aluminium zuigers en geperforeerde Brembo-schijven van 330 mm (achter 280 mm) moeten voldoende zijn om de Clio Sport Concept maximale vertraging te geven.
 
200 pk?
Over wat er onder de kap ligt doet Renault nogal geheimzinnig. Wat we wel weten is dat het een 2.0 liter motor wordt die aan een handgeschakelde zesbak gekoppeld is. Volgens Renault is de motor krachtig en flexibel, en zorgt voor een sportieve respons. Over hoeveel pk de wagen levert laat Renault niets los, maar aangezien de vorige versie al 182 pk had, zal deze vast richting de 200 gaan.  Officiële cijfers hierover kunt u tijdens de IAA van ons verwachten.

Gerelateerde artikelen

Volgende Renault Clio Gordini overklast RS

Autonieuws
Volgende Renault Clio Gordini overklast RS
> Artikel lezen

Nieuwe Renault Clio mag de benen strekken

Spyshots
> Artikel lezen

Renault Clio diesel behoudt 14% bijtelling in 2015

Autonieuws
Renault Clio diesel volgend jaar weer 14% bijtelling
> Artikel lezen

Vernieuwde Renault Clio: stapje hogerop

Autonieuws
Renault Clio
> Artikel lezen

Renault Clio RS Monaco GP voor kleine 30 mille van jou

Autonieuws
Renault Clio RS Monaco GP voor kleine 30 mille van jou
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.