Autonieuws

Ken Block's Hoonicorn V2 perst er 1.400 pk uit

Omdat het laten verdampen van een setje Toyo's Ken Block net even iets te lang duurde met de originele Ford Mustung Hoonicorn (850 pk is ook wat magertjes), is er nu de Hoonicorn V2. Die levert 1.400 pk, dankzij twee monsterlijke turbo's die overigens dol zijn op marshmallows.

'Als ik zeg dat dit de meest angstaanjagende auto is die ik ooit heb gereden, overdrijf ik niet. Echt niet', aldus Ken Block. 'Als de motor toeren maakt spinnen de Toyo's zo snel rond dat ik niet snel genoeg kan schakelen. Het is echt een waanzinnige ervaring om te proberen dit ding te besturen'. De professioneel bandenroker en Gymkhana-ster heeft het uiteraard over zijn nieuwste speeltje: de Hoonicorn Mustang V2, een vierwielaangedreven helleveeg dat in de verte nog iets wegheeft van de Ford Mustang uit 1965.

Routh-turbo's
Om van de Hoonicorn V1 naar de V2 te geraken was nog een hele klus zoals je zult begrijpen. Van 850 naar 1.400 pk is immers bijna een verdubbeling aan vermogen, en dan hebben we het nog niet eens over wat die helse krachten doen met het fysieke gestel van de auto zelf. 99% van alle auto's op aarde zou onmiddellijk krom trekken bij de eerste keer dat zoveel geweld wordt losgelaten.

Aangezien dat wat lastig precisie-driften is, is er niet alleen aan de 6.7 liter V8 gesleuteld. Maar wel het meest. Te beginnen met het monteren van twee knoepert van Routh-turbo's. Niet te missen zijn ze en dat ze ook prima dienst doen als barbecue voor het roosteren van mashmallows bewijst de video hiernaast. Met een methanol-smaakje dat wel, want benzine of wat anders zuipt de Hoonicorn V2 niet.

Meer zien van de Hoonicorn V2? Op 18 oktober zal 'ie voor het eerst in actie komen. Tot die tijd valt hier te genieten van Block's laatste Gymkhana.

Gerelateerde artikelen

Ford Mustang heeft z'n eigen horloge… van schroot

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Zo vierde Ford de 10.000.000ste Mustang

Autonieuws
> Artikel lezen

Hoe de originele Ford Mustang 'Bullit' een goed bewaard geheim bleef

Autonieuws
> Artikel lezen

Aangescherpte Ford Shelby GT350 is woest aantrekkelijk

Autonieuws
> Artikel lezen

Ford doet geheimzinnig rond Bronco en Shelby GT500

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.